Avcılar’ın değişik mahallelerinde düzenlenen toplantılara katılarak, mahalle sakinleriyle bir araya gelen Ali Haydar Kahraman, aday adaylığı sürecinin hizmet yarışı olduğunu ve kim aday gösterilirse gösterilsin, halkın refahı ve mutluluğu için hazırladığı projelerini başkan olacak arkadaşına seve seve vereceğini belirtti. Kahraman, “Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında olan bir ilçeyi halkın istediği bir yönetim anlayışı ile yönetmek” dedi.

Yıllardır bu ülkede Komünizmin iyi mi kötü mü olduğu tartışılırken, Ovacık’ta bir belediye başkanının çıkarak, ‘Ulaşım da, su da bedava. Öğrencilerimize de burs vereceğim’ dediğini, sonrasında da eline kazmayı alarak tarlada nohut, fasulye ektiğini söyledi. Oluşturduğu üretime yönelik belediyecilik modeli ile bu gün tüm Türkiye’nin konuştuğu tek bir belediye başkanı olduğunu ve “Eğer kominizim buysa herkese lazım” dedirtecek bir konuma getirdiğini söyleyerek, ana temanın üreten belediyecilik modeli olduğunun altını çizdi.

Nüfusuyla, ticari ve sanayi alanlarıyla, mahalleler arası farklılık gösteren yaşam standartlarıyla ve üniversite sayısıyla Avcılar’ı İstanbul’un yıldızı olarak gördüğünü bir kez daha dile getiren Ali Haydar Kahraman, “Tüm bunların karşısına koyulacak belediyecilik anlayışı çok daha önemli. Doğayı ve insanı hedef alan, toplumcu bir yaklaşım olmak zorunda” diyerek, ilçeye ve kente yönelik hedeflerini anlattı.

Çarpık kentleşme ve kentsel dönüşümün ilçenin en temel sorunu olduğunu belirten Kahraman, 99 depreminden en çok etkilenen ve beklenen Marmara depreminden bir o kadar etkileneceği tahmin edilen Avcılar’da dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirtti. Kenti dönüştürmeyi, bina yenilemek olarak görmediğini söyleyen Kahraman, “Sahil kenti olan Avcılar’ı rantsal değil, kültürel değerleriyle birlikte dönüştürmek gerekir” dedi.

Avcılar’ın aynı zamanda bir sahil kenti olduğunu ama ne yazık ki sahilin rantabl olarak kullanılmadığını belirten Kahraman, “Burası insanların her anlamda faydalanabileceği bir kıyı kenti olmalı. Eğlenmek ve dinlenmek amaçlı kullanılabilecek alanlarımız mevcut. Yapılacak düzenlemeler ve denetimlerle sorunların kısa sürede aşılabileceğini düşünüyorum. Ayrıca deniz ulaşımının daha etkin kullanılabilmesine ilişkin projelerim de var” diyerek devam etti.

Ülkemizde gittikçe derinleşen bir toplumsal cinsiyet eşitsizliği olduğunu, çalışma yaşamında, evde ve kamusal alanlarda da bunun çok fazla hissedildiğini belirterek konuşmasını sürdüren Ali Haydar Kahraman, “Gerek ücretli, gerekse evde hane halkı üyelerinin bakımı ile ilgilenmek zorunda kalan kadınların yükünü hafifletmek için çok şey yapabilir. Çalışan ve çalışmayan kadınlar için mahalle kreşleri açabilir. Kadınların temsil edilmesi ve doğrudan yönetime katılımlarının sağlanması için kadın meclisleri kurulabilir. Kadınların kente ilişkin talepleri kayıt altına alınarak, projeler şekillenebilir. İlçemizin tüm sokaklarına kadın eli değebilir. İlçemizi engelli, çocuklu, hamile ve yaşlılar için planlarsak, otomatikman sağlıklı insanlar için de yaşanılacak bir yer olur ” diyerek düşüncelerini ifade etti.

SİYASİ PARTİ KAVRAMI ORTADAN KALKIYOR

24 Haziran seçimlerinden sonra sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermiş kişilerle yola çıkılırsa, başarının sağlanamayacağını düşündüğünü belirten Kahraman, Türkiye'de artık siyasi parti kavramının da yavaş yavaş ortadan kalktığını iddia etti.

Referandumda oluşan %50 çıtasının çok önemli olduğunu ve bir önceki dönem farklı siyasi partilere oy vermiş herkesin oyuna ihtiyaçları olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Ali Haydar Kahraman, “Hep birlikte ortak aklı egemen kılmaya ihtiyacımız var diyerek” kendisini tanıttı.

ALİ HAYDAR KAHRAMAN, KENDİSİNİ TANITTI

Tunceli Hozat doğumlu, evli ve 2 çocuk babası olduğunu söyleyerek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde görev aldığını belirten Kahraman, il ve ilçe yönetim kurulu üyeliği, bir dönem Belediye Meclis Üyeliği, 3 dönemde İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu belirtti.  

2014 yerel seçimlerinde İstanbul Seçim Koordinatörü, 2015'te de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesi ile ülke genelinde 61 il ve ilçeyi köy köy gezerek,  Kemal'in Yeğenleri Anadolu'da Projesi’ni hayata geçirdiklerini söyleyen Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Ali Haydar Kahraman, iyi bir siyasi tecrübesi olduğunu belirterek, Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte yaptığı çalışmalarda Avcılar'ın ihtiyaçları, eksikleri, yapılması gereken yatırımları noktasında da araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Ali Haydar Kahraman, sadece Cumhuriyet Halk Partili seçmenin değil, siyasi düşüncesi ne olursa olsun ortak aklın üstünlüğüne inanan ve ben değil, biz diyen anlayışlarında oyuna talip olduğunu söyledi.  Hep birlikte sokak ve sandık ittifakını yakalayarak, ortak aklı yakalamak zorunda olduklarını belirtti.

Türkiye'de sistemin değiştirilmesine yönelik hamleler olduğunu ve 24 Haziran seçimleri sonrası bu hamilelerin daha da artarak devam ettiğini belirten Kahraman, yaşamakta olduğumuz ekonomik krizinde buna bağlı olduğunu belirtti.

Ali Haydar Kahraman konuşmasına şöyle devam etti;

AVCILAR’I ORTAK AKILLA YÖNETMEYE TALİBİM

“Kimsenin partizanlık yapmadan yaşadığı ilçenin mutluluğu ve huzuru için çalışması gerekiyor. Ortalama 450 bin nüfusu, 320 bin seçmeni olan bir ilçemizde ortak aklı egemen kılmalıyız. Mutlaka ki herkes aklını ve zekasını güvenir. Ben de aklıma inanıyorum ama kimsenin aklının tek başına Avcılar’ı yönetmeye yetmeyeceğini düşünüyorum. O yüzden ilçemizi yönetmek için hepinizin ortak aklına ihtiyacım var. Avcılar’ı ortak akılla yönetemeye talibim”

“Sorunları da, çözümlerini de ortak akılla tespit edeceğiz. Bir kısmı yer, zemin ve etüt çalışması olmak üzere 10 ana başlıkta proje çalışmaları yaptım. Hayatta olması ve yapılması gerekenler zorunluluklar var. Avcılar’da yaşlı bakım evi ile ilgili mevcut belediyemiz bir çalışma yapıyor. Eğer aday olur ve belediye başkanı olursam, daha da geliştirerek vatandaşların daha iyi hizmet alması için varsa eksikleri tamamlayacak, önerilerinize göre hareket edeceğim. Gençlik Merkezi, kadınlarla ilgili çalışmalar, muhtarlık binaları, Amatör Spor Kulüpleri ile ilgili çalışmalar yaparak, Firuzköy Futbol sahasının amatör spor kulüplerinin ortak kullanımına açılması ve her mahallede mutlaka spor alanlarının oluşturulması noktasında çalışmalar yapacağım”

SANAT VE BİLİM KÖYÜ İNŞA EDECEĞİZ

“İstanbul'un en büyük kütüphanesini Avcılar'da inşa edeceğim. Avcılar E5 girişi Gümüşpala Mahallesi’n de Park bahçe Müdürlüğümüze bağlı Büyükşehir Belediyesi ile mahkemelik olan 61 bin metrekare bir alanımız var. Buraya Türkiye'nin en büyük kütüphanesini yaparak, sanat ve bilim köyü oluşturacağız. Avrupa Birliği'nden alacağımız fonlarla oluşturacağımız sanat ve bilim köyümüzün toplamda 61 bin metrekare alanının, 10 bin metrekaresine 3 katlı bina yapacağız. Kalan kısmını da sosyal donatı alanı olarak değerlendirecek, köyümüz içinde Ara Güler Fotoğraf Atölyesi, Fazıl Say Piyano Salonu, Ahmet Kaya Türkü Salonu, Yaşar Kemal Edebiyat Salonu, Necdet Uygur Tiyatro Salonu, Yılmaz Güney Sinema Salonu, Çocuk Konukevi, yemek ve kafeterya bölümü olacak. 31 metrekare yeşil alana sahip olacak sanat ve bilim köyümüzde, Açıkhava Heykel Müzesi, 1000 araçlık otopark gibi devasa bir proje gerçekleştireceğiz. Projesini alanında uzman mimar ve mühendislerin hazırladığı sanat ve bilim köyünün, iki ana girişi olacak”

Öğrenci kenti olan Avcılar’ın kültür ve sanatla beslenmesi gerektiğini söyleyen Kahraman, öğrencilerin barınma sorunu için de yurt kapasitelerini arttıracaklarını ve öğrenciler için belediye lokantaları kurmayı düşündüklerini söyledi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE GÜNEŞ PANELLERİ

“Ne yazık ki ülkemiz artık üreten değil tüketen bir toplum. En büyük sıkıntılarımızdan birisi de elektrik. Küçükçekmece Gölü üzerine güneşin ısısı ve ışığına göre hareket eden paneller kuracağız. Başta kamu kurumlarımızın elektrik ihtiyacını sonra da ilçemizin elektrik ihtiyacını kısmen olsa da karşılayacağız. Üreten belediyecilik modeli ile ilçemizin katma değerini arttıracağız. Başkan olarak seçildiğim takdirde ilk 6 ayda bu projeyi hayata getirebileceğiz”

GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASI KURACAĞIZ

“Avcılar'da yılda 160 bin ton çöp dökülüyor. Bu çöplerin ortadan kaldırılması için de Büyükşehir Belediyesi'ne her yıl belediye bütçemizden bir bedel ödüyoruz. Kurmayı planladığımız ve yer tespitini yaptığımız ‘Geri Dönüş Fabrikası’ sayesinde, bölgemizde toplanan çöpleri hem geri dönüşüme kazandıracağız, hem de çöp dökmek için İBB’ye ödediğimiz para belediyemize kalacak. Projemizi hayata geçirdiğimizde, belediyemiz her ay 10 milyon civarında bir para kazanacak. Yapacağımız tüm projeler çevreye ve yeşile duyarlı projeler”

 AVCILAR HALK KART VE HALK MARKET

“Hayata geçireceğimiz Avcılar Halk kart ile ihtiyacı olan vatandaşların aile yapısına göre, her ay ortalama 400 ila 800 lira arasında nakdi yardım yapacağız. Mahallelere koyacağımız geri dönüşüm kutularına kağıt, plastik, demir gibi atık malzemeleri atan vatandaşlarımızın kartlarına, atılan ürünün değerine göre TL yüklemesi yapılacak. Belediye bünyemizde oluşturacağımız, bağış karşılığında içine ürün koyulabilecek ‘Halk Market’ler kuracağız. İhtiyaç sahibi ailelerimiz gereksinimlerini gönül rahatlığı ile gelip karşılayabilecek.

MAHALLELER ARASI RİNG SEFERLERİ VE GÖL YOLU

“Avcılar'da mahalleler arası ulaşım çok zor.  Mahalleler arası ring seferleri oluşturarak, Avcılar’ı ulaşılabilir bir yer haline getireceğiz. Firuzköy Yeşilkent ve Tahtakale’ye uzanan bir göl yolu inşa edeceğiz. Vatandaşın rahat nefes alabildiği bir alan olmasının yanı sıra, spor yapabileceği bir gezi yolu da olacak.  Araç seyrine açık olacak Göl Yolu, trafiğin rahatlatması açısından da önemli bir çalışma olacak”

HAYVAN HASTANESİ VE AMBULANSI

“Hayatı birlikte paylaştığımız hayvanların da yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız. Oluşturacağımız hayvan hastanesinde, hayvan ambulansı hizmeti de vererek, acil durumlara müdahale edebileceğiz. Sokak hayvanlarımızın bakım ve aşılarını yapacak, sonrasında yine doğal hayatlarına bırakacağız”

ÇOCUK KONUK EVİ

“Belediye bünyemizde oluşturacağımız Çocuk Konuk Evi projemizle, ev hanımlarının gündüz kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerini rahatlıkla halledebileceği, çocuklarını da güvende bırakabilecekleri merkezler oluşturacağız”

Editör: Haber Merkezi