FATİH- Törene CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyeleri, CHP Fatih Belediyesi Grupbaşkanvekili Kazım Akşahin, Meclis Üyesi Mehmet Maranki ile çok sayıda partili katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından törende bir konuşma yapan CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, ‘80’li yıllarda başkanımız katledildi. Temmuz’da zordur ölmek. Maalesef Ali İsmet Gencer başkanımızın aramızdan ayrılışı da bizim için çok zordu.  Maalesef failleri hala bulunamadı” dedi.

‘ALİ İSMET GENCER ÖLÜMSÜZDÜR’

Özimer devamında, “Eylül ayında daha önce söylediğimiz gibi Fatih İlçe Başkanlığımızın toplantı salonuna ismini vereceğiz. Ali İsmet Gencer’in isminin ölümsüzleşmesi bizim için önemli. Ali İsmet Gencer isminin çok daha büyük yerlere verilmesini isteriz. Açılışımıza ailesi de katılacak. Buradan aydınlığa karşı karanlığı temsil edenlere diyoruz ki; Ali İsmet Gencer ölümsüzdür ve yüreklerimizde daima ışığımız olacaktır. Tüm devrim şehitlerinin ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Ali İsmet Gencer’in yakın çalışma arkadaşları da birer kısa konuşma yaparak, Gencer’i daima sevgi ve saygıyla anacaklarını ifade ettikten sonra anma etkinliğine katılanlar Gencer’in fotoğrafının konulduğu yere birer çiçek bıraktılar. 

Fidan UĞUR-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi