EYÜPSULTAN-Eyüpsultan vatandaşlarına daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarına hız veren Eyüpsultan Belediyesi ilçe yollarının bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, konuk olduğu İstanbul'un Sesi Radyosu'nda konuyla ilgili açıklama yaparak, bölgedeki trafiği rahatlatacak projelerin ayrıntılarını verdi.

‘ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR’

Vardar Caddesi'nde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Remzi Aydın, çalışma bittikten sonra tek yön uygulamasına başlanacağını söyledi. Başkan Aydın konuşmasında, “ Alibeyköy trafiği ile ilgili tüm zorlamamıza rağmen Büyükşehir’imiz çok oturtamadı maalesef. Şuan Vardar Caddesi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları devam ediyor.

O çalışma bittikten sonra tek yön uygulamasına başlayacaklar. Yani, Vardar Caddesi'nden gelen araçlar, Çırçır ve Alibeyköy'e Saray Yokuşu'ndan devam edecekler. Saya Yokuşu'ndan gelen araçlar da Özalibeyköy'ün oradan Karadolap Meydanı'ndan Vardar Caddesi'ne çıkacak” dedi.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK İKİ PROJE

Konuşmasına devam eden Aydın, “Böyle bir rahatlama olacağını düşünüyorum ama çok daha radikal iki projeden bahsedeyim; bir pazar bir de tünel. Silahtarağa Tüneli'miz geçen dönemde yapılan bir çalışmaydı, bu dönemde harekete geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İGDAŞ'ın hemen karşısında, eski İSKİ Şube Müdürlüğü'nün yan tarafındaki yerden tünel çalışmasını başlatıyor. İnşallah çok kısa sürede bitirecek. Bu tünel çalışmamız da bittiğinde de Eminönü'nden Alibeyköy'e girmeden direkt Akşemsettin, Çırçır mahallelerine giden vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayacaklar. Bunlar çok ciddi ölçüde ilçemizin trafiğini rahatlatacak projeler” ifadelerini kullandı.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi