Belediye Meclis Üyesi olduğu Bakırköy’de, kısa bir süre başkan yardımcılığı ve uzunca bir sürede Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Koordinatörü olarak gönüllü görev aldığını söyleyen Çetinkaya, Ada’nın dar noktalarını ve yapılması gerekenleri çok iyi bildiğini söyledi.

Belediye meclis üyesi olarak Bakırköy siyasetinde yer aldığı andan itibaren de, neyin nasıl yapıldığı konusunda büyük bir araştırma ve çalışma yapma imkanına sahip olduğunu belirten Nurhan Çetinkaya, Adalar’da sorunların dağ gibi değil, aksine yumak haline geldiğinden dolayı zor göründüğünü belirtti.

CHP Adalar Belediye Başkan Aday Adayı Nurhan Çetinkaya, “Amacımız o yumağı çözmek ve Adalar’ı yeniden yaşanılabilir bir yer haline getirmek” dedi.

BİZ OFİS ADALAR İÇİN ÇALIŞIYOR

Adalar ile ilgili çalışmalarını daha sağlıklı bir biçimde yönetmek ve proje üretmek amacıyla, yaklaşık üç yıl önce Beyoğlu’nda 30 kişiyle birlikte “Biz Ofis”adını verdikleri çalışma ve proje merkezlerinde, çok verimli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Çetinkaya, Biz Ofis’te, akademisyen, sanatçı, gazeteci, siyasetçi ve iş adamlarından oluşan geniş bir çalışma ekibinin yanı sıra, tamamı Adalı olan kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuk olmak üzere her kesimden kişinin de yer aldığını belirtti. 

Çetinkaya, Adalar’da yaşayan insanlarla birlikte, bölgedeki dar noktaları ve çözümleri hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunduklarını, her kesimden ve her yaş gurubundan insanlarla, projelerine şekil verdiklerini söyledi. 

TÜRKİYE’NİN TANITIMINDA ADALAR’IN ÖNEMLİ BÜYÜK

“Ada’nın sorunları belli, devletin Ada’ya yaklaşımı belli” diyerek konuşmasını sürdüren Çetinkaya, partisinin kendisini uygun görüp aday olarak belirlerse, her kesimden oy alacağını ve partisinin de oy oranını arttıracağına inandığını söylerek, başına gelecekleri bildiğini söyledi. Tüm yaşanacaklar için hazır olduğunu belirten Çetinkaya, “Adalar’ın gelişmesi ve Türkiye’nin tanıtımında önemli bir yer edinmesi lazım” dedi.

PROJELERİMİN BÜTÇESİ VE KAYNAKLARI HAZIR

Biz Ofis’te öncelikle sağlık, ulaşım, turizm, kültür ve eğitimin yanı sıra, insan odaklı 5 ana başlıkta projeler hazırladıklarını söyleyerek açıklamalarını sürdüren Nurhan Çetinkaya, on alt başlıkta da proje içeriklerini doldurduklarını ifade etti. Projelerinin bütçesinin ve kaynaklarının hazır olduğunu söyleyerek, imece usulüyle de, neyi, nerede ve ne zaman yapacaklarını Biz Ofis’te ki çalışma arkadaşlarıyla planladıklarını söyleyen Nurhan Çetinkaya, adaylığı açıklandığı anda, tüm Ada halkı ile projelerini tek tek paylaşacağını belirterek, “Yaşanabilir bir dünya ve yaşanabilir Adalar için iddialıyım” dedi.

Yapmayı vaad ettiği herşeyin arkasında olduğunu belirterek konumasını bitiren Adalar Belediye Başkan Aday Adayı Nurhan Çetinkaya, “İşin uzmanlarından oluşan ekibimle birlikte Adalar'ı yönetmeye talibim. Yapacağımı söylediğim herşey yayınladığım videolarda kayıtlı. Lütfen saklayın ve yapmadığım bir şey olursa hesabını sorun. Adalar’ı halkın taleplerini önde tutarak, hak ettiği yere getireceğiz. En büyük hedefim Adalar’ı Unesko Kültür Mirası haline getirmek. Desteğinizi bekliyorum” diyerek açıklamasına son verdi.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi