Çalışma kapsamında; Binkılıç Atatürk Mahallesi’nde yer alan Atatürk Büstü ve Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı ile Çatalca – İstanbul yolunun kesiştiği bölgede bulunan Balkan Şehitleri Anıtı bakım –onarım işlemleri tamamlandı.

ÇATALCA İÇİN TARİHİ ÖNEM TAŞIYOR

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Anıtlarımız, heykellerimiz, Çatalca’mızın birer simgesidir. Bu simgelere gereken önemi vermek, onların bakımını yapmak da bizim görevimizdir. Atatürk ve Balkan Şehitleri Anıtları, Çatalca için tarihi bir önem taşıyor. Büyük göçlerin ve yıkımların yaşandığı Balkan Savaşları’nda düşman ordularına Çatalca’da karşı koyarken şehit düşenlerin ve gazilerin anısını yaşatmak üzere açtığımız Balkan Şehitleri Anıtı ve ilçemizde bulunan Ulu Önderimiz Atatürk’ün büstü, bulundukları alan olarak yıpranmaya oldukça açık. Yapılan bu onarım çalışmaları ile oluşan hasarlar tamamen giderildi” dedi.

Ekipler, geçtiğimiz ay Ormanlı İlkokulu ve Kestanelik İmam Hatip İlk - Orta Okulunda projelendirdikleri Atatürk Köşesi’nin yapımını da tamamladı.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi