Bahçelievler Şirinevler’de hizmet veren Arpaçay’lılar Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği tarafından kız öğrencilere yurt yapılması adına eğitime katkı anlamında ‘’Kaz Gecesi’’ düzenlendi. Küçükçekmece Gölbaşı Davet Salonu’nda gerçekleşen geceye Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Erkan Koçali, Kavram Dershaneleri Sahibi Bahattin Durmuş, İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili adayı Özdemir Polat, iş insanı Bayram Tanrıverdi ile birlikte birçok Karslı vatandaş katıldı.

MUTLU: EĞİTİM HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ OLMUŞTUR

Katılımcılara bölgenin meşhur yiyeceği olan kaz ikramı yapıldıktan sonra, Milli Futbolcular tarafından imzalı Türkiye Milli Takım Forması açık arttırma usulü ile satıldı. Gecenin ev sahibi olan Dernek Başkanı Gündüz Mutlu, geceden elde edilen gelirin eğitime harcanacağının altını çizdi. Mutlu, şimdiye kadar ki tüm etkinliklerimizde olduğu gibi bu etkinliğimizin de ana hedefi elde edilen gelirle eğitime katkı sunmak. Bu temelde bu geceden de edineceğimiz gelirle Arpaçay’da kız öğrencilere bir yurt yapılması için kullanılacağız” dedi.

HANGİ EVDE KAZ PİŞER İYİ BİLİRİM

Kaz gecesinde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ‘’Eğitime katkıda bulunmak amacıyla böyle bir gecenin düzenlenmesi konusunda emeği geçenlere teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Şunu da ifade etmek isterim. Bir kaç arkadaş gelip, ‘’Kaz sever misiniz?’’ dedi. Şunu belirtmek isterim ki, Küçükçekmece’de hangi evde kaz pişer onu bile biliyorum. Yani gerçekten çok severim” diye konuştu.

FARKLI SİYASİ GÖRÜŞLER ÜLKENİN GELİŞMİŞLİĞİNİ GÖSTERİR

Geceye katılmak için Kars’tan gelen Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay: Ortak paydamız Karstır ‘’ Burada farklı siyasi görüşlerde insanlar olarak birlikte olmamız bu ülkenin ne kadar gelişmiş bir ülke olduğunun göstergesidir. Ve bu anlayışı gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ben geçen yıl Ekrem İmamoğlu’nu Çıldır Göl’ünde ağırladım. Bizim için önemli olan kişisel birliktelikler. Tabi siyasetin yapılacağı dönemde var ama seçim bittikten sonra herkesin görevi seçildiği bölgeye hizmet etmektir” dedi.

AMAÇ EĞİTİM İSE BENDE VARIM

Düzenlenen geceye katılan yöre iş adamları da katkı sundu. Bayram Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tanrıverdi ve Polat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili adayı Özdemir Polat’ta gece de hatırı sayılır katkı sunan isimler oldu. Tarnıverdi, katkısını sunarken yaptığı konuşmada kendilerinin oluşturduğu eğitim vakfından söz etti. Özdemir Polat’ta yaptığı konuşmada “ Polat tekstil olarak uzun yıllardır her yıl düzenli olarak çok sayıda öğrenciye burs verdiklerinin altını çizerek, ama madem ki memleketimize ve özellikle kız öğrencilere yurt yapılacak tabi ki geri katkı sunacağız” dedi.

Tolga ÖZDEMİR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi