Kars Arpaçay Kakaç Köyü Derneği tarafından Esenyurt Evlendirme Dairesi’nde bulunan büyük salonda, İdlib’te şehit düşen askerler için duaların okunulduğu bir gece düzenlendi. Uzun süredir planlanan program daha öncesinde ‘’Kaz gecesi’’ olarak belirtilmişti. İdlib’te verdiğimiz şehit haberlerinden sonra tüm hazırlıklar yapıldığı için iptal edilmesi mümkün olmayan programın akışı dernek yönetimi tarafından değiştirildi. İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda Arpaçaylı birçok hemşehri bir araya gelerek şehitlerimiz, milletimiz ve ülkemiz için hep birlikte dua etti.  

Düzenlenen programa katılanlar arasında Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erdoğa, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Galip Özcan, Küçükçekmece İstasyon Mahallesi Muhtarı Kemal Çetintaş, Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Yardımcısı Orhan Eroğlu, İstanbul Roman Federasyonu Başkan Yardımcısı İrfan Düzdağ, Kars Ardahan Iğdır İş Adamları Derneği Başkanı Orhan Gökçe, Tüm Memur-Sen Konfedasyonu ve Diva-Sen Istanbul Şube Başkanı Yardımcısı Yusuf Demirci, Iğdırlılar Derneği Başkanı Celal Karaali, Arpaçay Dernek Başkanı Gündüz Mutlu, Çıldır Kültür Dernek Başkanı Muhtesim Sarıkaya, Kıraç Köyü Derneği Başkanı Yüksel Güneş, Kardeştepe Köyü Derneği Başkanı Harun Ocak, Doğruyol Köyü Dernek Başkanı Engin Yalçın, Koçköyü Dernek Başkanı Mümtaz Adıgüzel, Okçuoğlu Köyü Derneği Başkanı Ahmet Cemil Kayer, Kuyucak Köyü Dernek Başkanı Medet Aydın, İncedere Köyü Dernek Başkanı Yavuznebioğlu, Çıldır Kültür Derneği Başkanı Muhitesim Sarıkaya, İş İnsanlarından Özdemir Polat, Oruç Oymak'ın eşi Birsen Oymak, Adnan Papakçı, Bahattin Simsir, Kahraman Dündar, Akif Çakar, Çapa Tıp Fakültesi Hastane Müdürü İhsan Papakçı, Mavi Elma Grup Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Papakçı Siyasal Birikim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Küpeli, Furkan Fermuar'dan Beyler Papakçı, Hünkâr Kablo'dan İbrahim Hündür, Ecmel Tür'den Erol Papakçı, Toki Bezirganbahçe Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kiyamçicek, Toki Bezirganbahce Konutları Site Müdürü Lütfü Güzelyurt da yerlerini aldı.

‘’TAZİYE EVİNİ AÇTIK’’

Duaların ardından bir konuşma yapan Kars Arpaçay Kakaç Köyü Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şemistan Papakçı, ''Öncelikle hemşehrilerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz ama aynı zamanda İdlib’te şehit düşen askerlerimiz yüreğimize kor gibi düştü. Bundan dolayı kaz gecesi olarak hazırladığımız bu programı şehitlerimiz için anlamlı bir hale getirdik. Sağ olsunlar hocalarımız bizi kırmadı ve geldiler. Milli ve manevi değerlere bağlı kalarak şehitlerimiz için dualarımızı ettik. 2004 yılında kurulan derneğimiz bildiğiniz üzere kültür ve yardımlaşma derneğidir. Dernek olarak faaliyetlerimizin amacı kaynaşmak, birlik ve beraberliğimizi sağlamak oldu. Aynı zamanda köyümüzün yol, taziyelik sorunu vardı. İş insanlarımız, kaymakamımız ve devletimizin katkısı ile taziye evimizi açtık. Umuyoruz ki sizlerin de desteği ile daha birçok sorunumuzun üstesinden geleceğiz. Tabi bunları başarmaya devam etmemiz için aidatlarımızı düzenli ödememiz gerekiyor. Bu konuda özellikle duyarlı olmanızı istiyorum’’ diye söyledi.

POLAT: ‘’BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN’’

Kendiside Arpaçaylı olan İş İnsanı Özdemir Polat’a derneğe yaptığı katkı ve Arpaçay Derneklerinin Federasyon çatısı altında toplanması için maddi ve manevi desteklerinden ötürü teşekkür plaketi verildi. Plaketini aldıktan sonra bir konuşma yapan Polat, ‘’ Böyle güzel bir gece düzenleyen dernek yönetimine teşekkür ediyorum. İdlib’te yaşanan olaylar, şehit haberleri bizleri gerçekten üzdü. Allah bir daha o kötü günleri göstermesin, ülkemize bir daha inşallah şehit haberi vermesin. Bu vesileyle şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve her geçen gün büyüterek devam etsin’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi