Açılışta konuşan Muhtar Adayı Hüseyin Uçar, seçim sürecinde tek başına olmadığını dile getirerek Şahintepe’deki STK üyeleri ve toplumun kanaat önderleri ile görüştüğünü ve halka hizmet amacı ile bu yola çıktığını vurguladı. “Bugün burada bulunuyorsak, bu kadar insan bir araya geliyorsa bunun önemli bir sebebi vardır.Bunun tek sebebi daha güzel ve huzurlu bir Şahintepe içindir.” Diyen Hüseyin Uçar, “Bu yarış hayır yarışıdır. rabbim buyurur ki, ‘Hayırda yarışın’ ülkemizin birçok yerinden gelerek Şahintepe’mizi memleket edinmiş bütün halkımızla beraber gencimiz,yaşlımız ,annemiz ve kız kardeşimiz ile birlikte bir aile olmuşuz mahallemizde en güzel örnekleri siz değerli büyüklerimizle başardık inşallah seçim sürecinde de  yine siz değerli mahallemizin büyükleri ile zafere muavvak olacağız.” Dedi.

Şahintepe Mahallesi’nin sorunlarına değinen Muhtar Adayı Hüseyin Uçar, 1995’ten beri Şahintepe Mahallesi’nde olduğunu belirterek mahallenin en başta gelen sıkıntısının mahallede ki kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan imar ifaz sorunu olduğunu söyledi.  Uçar konuya ilişkin; “Bu soruna çözüm olması için daha önce çıkartılmış olan 5 binlik imar planlarında bugün bizleri yok sayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve belediyemizin ortak  çalışmasıyla değer ortak paylarının bölünmesiyle yapılmış bir imar ifaz çalışması var  bizler gücün yanında değil mahallemizin menfi çıkarları doğrultusunda  bu yeni süreçte kentsel dönüşüm ve imar iflaz çalışmasını gerçekleştireceğiz”  açıklamalarında bulundu.

“GENÇLERİMİZİ UYUŞTURUCU BATAKLIĞINDAN KURTARALIM”

Şahintepe’deki uyuşturucu bataklığından dert yakınan Hüseyin Uçar mahallede okullarda verilen eğitim kalitesinin yetersiz olduğundan bahsetti. “Gençlerimiz iyi eğitilsin. Yanlışı doğruyu ayırt edebilsin ki uyuşturucu denen illetin kucağına düşmesin” diyen Uçar sözlerini  “gençlerimizi eğitimden uzak tutmayalım kültürlü akıllı ve bilgili bireyler yetiştirelim. İnşallah bunu sağlamak için muhtar olduğum andan itibaren elimden geleni yapacağım” şeklinde sürdürdü.

“ULAŞIM PROBLEMİNİ SONLANDIRACAĞIZ”

Mahallenin ulaşım probleminden bahseden Uçar otobüs hat sayısının yetersiz olduğunu , var olan hatlarında sürekli iptal olduğunu dile getirdi. Şahintepe sakinlerinin her yere rahatlıkla ulaşması için elinden geleni yapacağını söyleyen Uçar,”Ulaşım sorunu diye bir şey kalmayacak”dedi.

“SOSYAL BİR MUHTARLIK İSTİYORUZ”

Konuşmasında 3 binden fala öğrencisi olan Son Evler’de ki okula da değinen Hüseyin Uçar, Öğrencilerin taşıma usulü başka okullara gittiğini söyleyerek öğrencilerin okula gidiş gelişleri sırasında her türlü sorumluluğu kendilerine borç bileceklerini söyledi. Ve  “Artık hiçbir anne, çocuğu okul otobüsünden inmedi “ korkusu yaşamayacak diye de ekledi.Hüseyin Uçar; “İşte bu konuda sosyal bir muhtarlık istiyoruz ve olacağız da dedi.”

“İKİNCİ BİR POSTANEMİZ NEDEN OLMASIN”

Hüseyin Uçar Şahintepe mahallesinde bulunan postanenin de yetersiz olduğunu  dile getirerek “Şahintepe’mizde  birtane postanemiz var  biliyorsunuz ki çalışan bi tane personeli var  ve nüfus yoğunluğuna sahip mahallemiz saatlerce kuyrukta bekliyor. Personel arttırılmalı hatta ve hatta bir ikincisi neden olmasın “ ifadelerini kullandı.

ŞENER: “ DAHA İYİ BİR ŞAHİNTEPE İÇİN HÜSEYİN UÇAR”

Şahintepe’de bulunan İmam Rıza Camii İmamı İbrahim Şener ‘de Hüseyin Uçar’ın mahalle için en iyi en mantıklı seçim olacağını ve sonuna kadar onu desteklediğini söyledi. İbrahim Şener; “ Şahintepe mahallemizin daha iyi olması için,  çocuklarımızın geleceğinin güvende olması için,  bürokrasiyi,  devlet işleyişini ve  hizmet anlayışını çok iyi bilen, akademik çevrede büyüyen üniversiteyi bitirmiş yıllarca aynı yerde aynı mahallede aynı kaderi paylaşmış ve paylaşan kendisine ahlak olarak dürüstlüğüne ilmine hizmetine daha önceden tanık olmamızla beraber toplumumuzun büyüklerimizin ve kanaat önderlerimiz sayın Hüseyin Uçar kardeşimizin, gerek kanaat önderleri olarak gerek STK’lar olarak gerekse mahaleli olarak her daim destekçisiyiz” şekline konuştu.

Hüseyin Uçar Kimdir?

1987 yılında Iğdır’ın küllük köyünde hayat gözlerini açan Hüseyin Uçar, İlkokulu Iğdır’da bitirdikten sonra ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Eskişehir Üniversitesi işletme bölümü okuyan Uçar, farklı sektörlerde birçok firmanın muhasebe ve mali denetim işlerini yürütmektedir. Aynı zamanda turizm işi ile uğraşmakta olan ve açmış olduğu otelinde genel müdürlüğünü yapan Hüseyin Uçar 2002 yılından itibaren ikamet ettiği Şahintepe Mahallesinde siyasi alanlarda çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Mahalle sorunlarının ortak çözümü için STK (SİVİL TOPLUM KURULUŞU) ve platformlarda aktif görev yürütmüştür.2010 yılında Şahintepe mahallesinin önde gelen insanları ile birlikte gençlerin eğitim ve sosyal alanda kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve aynı zamanda gençlerin madde bağımlılığı ile mücadele etme noktasında faaliyet gösteren BaşakşehirGülgençlik Derneği’nin kurucu başkanlığını yapmıştır. Başkanlığını yaptığı STK’da birçok faaliyetleri yürütmüş, eğitim ve kültürel etkinliklerin yapılmasında öncülük etmiştir.

 Şahintepe Mahallesine ve sorunlarına hakim olan Hüseyin Uçar Muhtar adayı olarak yoluna devam etmektedir.

Hüseyin UÇAR evli 2 çocuk babasıdır.

Şaban KARADUMAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi