Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde,Ataşehir Belediyesi, Lions 118-Y Yönetim Çevresi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ataşehir Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik 25 Kasım saat 10.00’da Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’nde gerçekleşecek.
 
Etkinlikte;Belediye Başkanı Battal İlgezdi,İstanbul 1.Bölge Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi,Lions 118-Y Federasyon Başkanı Ethem Alkan,Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Şerife Özdemir,Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar‘kadına şiddete dur’ demek için konuşma yapacaklar.
 
Av.Meryem Karagöz ve Av. Özgen Kara’nın “Kadına Karşı Şiddet ve Kadın Hakları” başlıklı bir sunum yapacağı etkinlikte Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Prof. Dr.Gaye Erbatur ise “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kalkması İçin Ne Yapılmalı” konulu bir anlatım sunacak.
 
İbrahim Dizlek’in “Seni Seviyorum” ve “Duy Beni” isimli şiirleri okuyacağı etkinlikte,Ataşehir Belediyesi Kadınlar Korosu ise “Yüksek Yüksek Tepelere, Sunam, Burçak Tarlası ve Gülleri Kokmaya Geldim” isimli şarkıları seslendirecek.

Ev Kadınlarından Oluşan Amatör Tiyatro Ekibi Sahne Alacak
 
Organizasyonda ayrıca tamamen ev kadınlarından oluşan 15 kişilik amatör tiyatro ekibi “Grup Sarmaşık Gülleri”,“8 Mart’tan Günümüze…” adlı oyunu sergileyecek.Oyun,kadınların maruz kaldığı şiddeti,yaşadığı sorunları ve güncel kadın konularını barındıran skeçlerden oluşacak.
 
Tiyatro gösterisi sonrası katılımcı ve izleyiciler için bir kokteyl düzenlenecek.
 
ECE KIRDUDU
 

Editör: Haber Merkezi