Yeşilköy’de yaptığı bir dizi gezide, çok sayıda vatandaşla ve esnafla konuşan Ünal Erzen, esnaftan ev kadınına kadar bir çok sayıda kişiden belediye ile ilgili şikayetleri dinledi.

Bakırköy Belediyesi’nde özellikle danışman adı altında gayri resmi bir kurumlaşmanın oluştuğunu, her gelenin kendisini başkan danışmanı olarak tanıttığını söyleyen esnaflardan bazıları, “Gözünüzün üstünde kaşınız var diyerek, bizlere türlü baskı uyguluyorlar başkanım. Bu nasıl bir kurumsallık? Eskiden belediyenin hizmet adamları ve kurumsal bir kimlikleri vardı. Şimdi her gelen kendisini başkanın danışmanı diye tanıtıyor ve  ‘Ali kıran baş kesen’ tavrını takınıyor” diyerek eleştirilerini sıraladı.

Belediyenin asli görevi olan çöp toplamadan, yaya kaldırımlarına, ağaç budamadan engelli alanlarına kadar her konuda şikayetleri dinleyen Ünal Erzen, “Gerçek CHP’nin 6 oku ile İBB’ adayımız Ekrem İmamoğlu ile ortak ittifakımız var. Bakırköyde’de ortak sorunumuz var. Bu bir yerel seçimdir ve yerelde hizmet önceliğimizdir” dedi.

Kendisine yaklaşan Yeşilköylü bir kadın vatandaşta, “Mevcut yönetimden hiç memnun değilim. AKP gelecek kaygısı ile oy verdiğimiz CHP’li belediyeden de hizmet göremiyoruz.  Bunu dile getirince de bizleri AKP gelir diye korkutuyorlar” dedi.

Yakasındaki Atatürk rozetini gösteren Ateş Ünal Erzen, yüreğinde Atatürk sevgisi ve sürekli devrimcilik ruhu olan Bakırköy’den AK Parti'nin çıkmayacağını,  kendisinin burada 10 yıl belediye başkanlığı yaptığını ve algı değil, hizmet verdiğini söyleyerek, "Atatürk’ü yüreğinde ve ruhunda yaşayan benim yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geldim. Bireysel memnuniyetsizliğim için değil, 10 yıl hizmet verdiğim vatandaşların memnuniyetsizliği için aday oldum. Sizleri çaresiz bırakmamak için aday oldum. Dayatmalara karşı olduğunu bildiğim, aydın, çağdaş ve ilerici Bakırköylülere hizmet etmek için aday oldum” diyerek cevap verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi