Bakırköy Geçici Hayvan Barınağı’nın eksikliklerine dikkat çeken gurup, Bakırköy’de 2 dönem başkanlık yapan Erzen’in ardından göreve gelen Başkan Kerimoğlu’nun, “Param yok, olsa da hayvanlara harcamam” dediğini ifade ederek, “Barınağımızda sizin döneminizde verilen hizmetlerin hiç biri artık yapılmıyor” diyerek, son dönemde yaşananları anlattı.

ÜNAL ERZEN’DEN “HAYVAN PANSİYONU” SÖZÜ

Duydukları karşısında çok daha fazla üzüldüğünü söyleyen Ateş Ünal Erzen, “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” diyerek, evcil hayvan besleyen vatandaşlar için de "Hayvan Pansiyonu" açacağı müjdesini verdi.

Bakırköy Belediyesi’nin acil olarak yapması gerekenleri maddeler haline Ateş Ünal Erzen’e sıralayan hayvan severler;

1- Kısırlaştırmaların Bakırköy Barınağı bünyesinde yapılması.

2- Belediye kadrosunda olan 3 bürokrat veteriner hekimin, saha hekimi olarak değil yalnızca idari işlerde çalışmasına ek olarak 1 Veteriner Hekim ve 1 Teknisyen elemanın kadroya alınması.

3- Temizlik görevini yapan işçilerin sayısının artırılması

4- Barınakta 24 saat vardiyalı (Acil müdahaleler ve yaralı hayvanı teslim almak için deneyimli) teknisyenin görev yapması.

5- Geçmiş dönemde olduğu gibi, bir köpek eğitmeninin kafeslerdeki köpekleri rehabilite amaçlı toprak alana dönüşümlü olarak çıkarması için barınakta görev yapması.

6- Hayvanları taşıyan mevcut araçların havalandırma, soğutma, aydınlatma sistemi kurularak iyileştirilmesi, yenilenmesi ve ilave araç alınması

7- Öncelikle karma, gençlik, iç dış parazit ve mantar aşılarının alınması.

8- a) Barınağa ikincil tedaviler için röntgen, tahlil cihazı alınması

    b) İleri ameliyatlar için Avcılar Veterinerlik Fakültesiyle yapılan protokolün daha aktif hale getirilmesi.

9-  Yaşlı ve felçli ve yeni doğan  yavru hayvanlar için fiziki şartları uygun üniteler hazırlanması.

10- Örnek olarak şu anda aktif çalışan Beylikdüzü Barınağı’nın örnek alınmasını talep ediyoruz.

Barınakla ilgili taleplerinin ardından, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde yaşayan kedi ve köpeklerin, sahada çalışan gönüllülerle birlikte ivedilikle kısırlaştırılmalarını, su ihtiyaçlarının karşılanmasını ve beslenmeleri için de ilçe içinde hizmet veren lokantalardan toplanacak yemek artıkları ile desteklenmesini isteyen hayvan severler, taleplerinin göreve gelinen ilk alt ayda, tamamının ise en geç Aralık 2019 sonunda yerine getirilmesini istediklerini söylediler.

Hayvan severleri ivedilikle dinleyen geçmiş dönem Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, “Barınakla ilgili geçmiş dönemde yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır” diyerek, evcil hayvan sahibi Bakırköylüler’in tatil ya da iş nedeni ile şehir dışına çıkmaları durumunda, can dostlarını gönül rahatlığı ile bırakabilecekleri bir pansiyon yapacağını da söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi