Mehmet Keleş Başkanlığındaki Silivri Rotay Kulübün 2021- 2022 dönemi yönetim kurulunda, Burçin Sarısaltıkoğlu, Ayten Balıkçıoğlu, Nasuf Türkyılmaz ve Duygu Doğay Özer yer alıyor.

Kulübün başkanlık devir-teslim töreni,  Silivri Papazlı Çiftliğinde gerçekleşti.  Dr. Ayten Balçıkoğlu düzenlenen gecede, 2020-2021 dönem başkanlığını, Av. Mehmet Keleş’e teslim etti. Görevi aldıktan sonra konuşan Keleş, Rotary’nin tüm dünyada 1 milyon 200 bin üyesi bulunduğuna dikkati çekerek, bu dönemde yapacakları bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ”

Silivri Rotary Kulüp Başkanı Av. Mehmet Keleş yaptığı konuşmasında “Rotary nedir dersek; her meslekte yüksek ahlak standartlarını yüceltmek, dünyada barışı ve iyi niyeti yaymak amacıyla, dünyada iş ve meslek insanlarında oluşmuş bir sivil toplum örgütüdür. Yani bizim temel özelliğimiz iş ya da meslek sahibi insanlarız.  Ancak, bir diğer tanımı ise kendinden önce hizmet anlayışını benimsemiş iş ya da meslek sahibi insanlardan oluşan bir sivil toplum örgütü. Dünyada 36 bin kulübümüz 1 Milyon 200 bin üyemiz var. Dünyanın en büyük sivil toplum örgütüyüz. 200’den fazla ülkede Rotary kulüpleri bulunmaktadır. Rotary’nin yapmış olduğu en önemli çalışmalardan bir tanesi de Birleşmiş Milletler ve UNICEF’in kuruluşuna öncülük etmiş olması. Şuan Birleşmiş Milletler’de temsili olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşudur.” dedi.

“ROTARY, YAŞAMLARI DEĞİŞTİRİR”

Geleneksel projelerini sürdürmelerinin yanı sıra çeşitli sosyal projelere de ağırlık vereceklerini belirten Keleş, “Rotary, yaşamları değiştirir” sloganıyla çalışacaklarını vurgulayarak “Kendinden önce topluma hizmet” çizgisini benimsediğini belitti. Keleş konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Hepimiz iş ve meslek insanıyız ve hiçbir karşılık beklemeden hizmet etmeye kendimizi adadık. İnsanların hayatlarına dokunabilmek ve farkındalıklar yaratabilmek için karşılıksız olarak çalışıyoruz. Bizim yaptığımız işlerde ve eylemlerde 4 anahtar sorumuz var. Yaptığımız düşündüğümüz söylediğimiz her şeyde dört soruyu sorarak hareket ediyoruz; Yaptıklarımız gerçeğe uygun mu? İlgililerin tümü için adil mi? İyi niyet ve daha iyi dostluklar sağlayacak mı? İlgililerin tümü için yararlı mı? Aslında bu 4 soru tüm kaosu sona erdirecek insanların barış içinde yaşamasını sağlayacak anahtar sorular.

“KENDİMİZİ ANLATAMADIK, BAŞKALARI BİZİ ANLATTI”

Biz bugüne kadar ne yaptığımızı anlatamadık anlatmadık. Biz anlatmayınca, anlatamayınca Rotary’i keyiflerince anlattılar. Biz herkes kadar belkide herkesten çok ülkesini, vatanını, milletini, bayrağını seven insanlarız, vatanseveriz. Tabi ki hepimiz işadamlarıyız, belli bir yerlere gelmiş insanlarız. Belki tek başımıza yapamayacağımız yardımları bir bütün halinde daha kolay yapabiliyoruz. Yani işi gereği vakit ayıramayan insanlar bir araya gelince daha faydalı işler yapabiliyorlar. Ülkemizden aldığımızı ülkemizin insanlarına geri vermek bizim temel hedefimiz.”

“İNSANLARIN HAYATLARINA DOKUNABİLMEK”

Görevi devralan Silivri Rotary Kulübü'nün yeni dönem başkanı Av. Mehmet Keleş, gazetemize yaptığı açıklamasında  “Rotary büyük bir ailedir. Bizler daha çok insana umut olacağımız, insanların hayatlarına dokunabileceğimiz, toplumdan aldıklarımızı Rotary'nin sağladığı hizmet etme fırsatıyla topluma geri verebilmek için yola çıkanlardanız. Ülkemizden aldığımızı ülkemizin insanlarına geri vermek bizim temel hedefimiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir konuşmasında, ‘İnsanları mutlu edecek yegane vasıta, onları birbirine yaklaştıracak, onları birbirine sevdirecek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını temine yarayacak hareket ve enerjidir. Dünya barışı içinde insanlığın gerçek mutluluğu ancak yüksek ideal yolcularının çoğalması ve muvaffak olmasıyla mümkün olacaktır' demiştir. Her Rotaryen bu yolculardan biridir.”  şeklinde konuştu. SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi