Toplantıda ilçenin güvenliğinin sağlanması için alınan önlemler konuşularak vatandaşlar güvenlik konusunda bilgilendirildi. Vatandaşların, hırsızlık, dilenciler ve okul önlerinde alınması gereken önlemler konusundaki şikayet ve talepleri öğrenildi.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Avcılar İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkan Vekili Zafer Polat, Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Hakan Bolat, çok sayıda emniyet personeli, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



HALKIMIZIN SAĞLIĞI VE HUZURU BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR

Güvenliği sağlamada vatandaşların büyük rolü olduğuna değinen Hulusi Doğan , “Vatandaşlarla iç içe olmak, onların desteğini almak ve bilgilendirmek çok önemli. Avcılar özel bir yer. Hem burada yaşayanlar hem de dışarıdan gelenler için polisimiz iş başında. En önemlisi, halkın güvenliği, sağlığı ve huzurudur. Bunun için Avcılar halkına en güzel hizmeti sağlayacağız” dedi.



Avcılar Emniyeti’nin vatandaşların huzuru için aralıksız çalıştığına dikkat çeken Kaymakam Doğan, “Emniyet personelimiz gece gündüz 24 saat dinamik bir şekilde işinin başında. Hem görünen ekipler hem de sivil ekipler 7/24 olayları takip ediyor. Bize güven, huzur veriyorlar ve çevreye de bunu hissettiriyorlar” diye konuştu.

‘Üçü bir arada Nescafe gibi buraya dizildik, istekleriniz ne ise söyleyebilirsiniz. Vatandaşımızın taleplerini yerine getirmek bizim görevimizdir” diyen Doğan, katılımcıları yaptığı esprilerle güldürdü.



KAPILARINIZ İÇİN GÜVENLİ KİLİT KULLANIN

Avcıların güvenli geleceği adına bu toplantıları yaptıklarını dile getiren Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Hakan Bolat
“Vatandaşlarımızın sorunlarının bize daha yakından iletmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bu toplantılarımızı elimizden geldiği kadar devam ettireceğiz. Şikâyet ve önerileriniz bizim için önemlidir” diyen Bolat, hırsızlığın önlenmesi için vatandaşlara kapılarına akıllı kilit sistemini taktırmalarını önerdi. Bolat, “Akıllı kilit sistemi hırsızları oyaladığından dolayı vakit kaybetmek istemeyen hırsızları caydırıyor. Unutmayalım ki hırsızlar çok uğraşacak, gürültü çıkaracak ve zaman harcayacakları yerlere girmek istemez” dedi.

Avcılar’da suç oranlarında yarı yarıya azalma olduğunu belirten Bolat, özellikle uyuşturucu, kumarhaneler, masaj salonları, kaçak sigara, ruhsatsız çalışan iş yerlerini sıkı denetim altına aldıklarını, Avcılar halkının refahı ve huzuru için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek vatandaşların da daha duyarlı olmalarını ve emniyeti arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.

Avcılar Belediye Başkan Vekili Zafer Polat ise yaptığı konuşmasında “Avcılar halkının huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalışan, sorunları tespit ederek çözümleri paylaşmak için yola çıkan Avcılar Kaymakamımız, İlçe Emniyet Müdürümüz ile tüm personeline bu duyarlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Avcılar Belediyesi olarak halkın sağlığı, refahı huzuru için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz. Kurumlar arasında eşgüdüm olmadan hiçbir mücadelenin sonu gelmez” dedi.

Senay BADUR- Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi