Avcılar Çevre Kültürünü Geliştirme ve Eğitimi Afet Yardım Derneği (AVCEDER) Başkanı Kadriye Maraşlı,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin daha etkin bir çalışma içine girmesi gerektiğini söyledi.Kadriye Maraşlı, İstanbul’daki sahillerde görülen kirliliklere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin etkili müdahale etmesi için defalarca çağrı yaptıklarını,  ancak henüz bir sonuç alamadıklarını söyledi. Sahilde tek söz sahibinin İBB olduğunu belirten Maraşlı, “Kadınlarımız, çocuklarımız dolaşamıyor, nefes alınamıyor. Denetimsizlik var. Lütfen buna çare bulunsun ve gerekiyorsa cezai işlem uygulansın” dedi.

‘İBB SESİMİZİ DUYMALI’

Özellikle hafta sonlarında sabah erken saatlerden itibaren piknikçilerle dolup taşan sahilde yasak olmasına rağmen mangal ve nargile için yakılan ateşlerden yükselen duman uzaktan bile görülürken, ertesi gün sabah saatlerinde günlük spor için sahile gelenler çöp yığınları görmekten yakındı. Sahilde mi yoksa çöp yığınlarının içinde mi spor yapıyoruz anlamadık.

Bir an önce İBB yetkilileri buna çözüm bulsun diyen vatandaşlar bu durumdan son derece rahatsız olduklarını belirttiler. Çöp konteynerlerinin yetersiz kaldığı göze çarparken, piknikçilerin her yerde yaktıkları mangalların küllerinin rast gele bırakıldığı göze çarptı.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi