ADD Avcılar şubesinin öncülüğünde düzenlenen “Teröre hayır, Şehitler saygı” yürüyüşünde Avcılar tek yürek oldu.
Şehitler ölmez vatan bölünmez, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, Türk Kürt Kardeştir, ABD kalleştir. Askere, polise uzanan eller kırılsın sloganlarına atıldığı yürüyüşe Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Gaziler Derneği Başkanı ADD Avcılar Şube Başkanı Celal Demirel  birer konuşma yaparak saldırıları kınadı.



BAYRAĞINI ALAN MEYDANLARA KOŞTU

Avcılar halkı ellerinde Türk bayrakları ile Marmara Caddesi’ni kırmızı ve beyaz renklere boyarken, hep birlikte el ele yürüyerek yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. 24 Aralık Cumartesi günü saat:16.00’da Marmara Caddesi önünde buluşan yoğun kalabalık, terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüyüşü belediye binası önünde noktaladı. Başkan Toprak ve Avcılarlı vatandaşlar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Devlet Millet El Ele Teröre Karşı Mücadeleye” pankartı taşırken, sık sık ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ ve ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez ’ sloganları atıldı.


YILBAŞI KUTLAMALARI İPTAL
Belediye binası önünde şehitler için saygı duruşu yapılırken, ardından İstiklal Marşı okundu. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, yaşanan üzücü terör olayları ve şehitlere saygı için bu yıl düzenlenmesi planlanan yılbaşı kutlamalarının iptal olduğunu belirtirken; “ Avcılarımız, Rumeli Balkanlar’dan, Anadolu’dan gelip Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkanların kentidir. Avcılar yüreği kocaman bir kenttir. Her zaman bu duruşunu sergilemiştir. Bugünde askerimizin yanında, polisimizin yanında, bu vatan için mücadele edenlerin yanında, teröre karşı duruşuyla bir kez daha meydanda toplanmıştır” dedi.


VATAN BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR
Başkan Toprak devam ettiği konuşmasında; “Çanakkale Zaferi, arkasından Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren, ardından Cumhuriyet’i kuran ve bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onunla birlikte omuz omuza mücadele eden, gazi olan,  şehit olan herkesi, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da şehit olanları, teröre karşı mücadele verirken şehit olan, gazi olan herkesi saygı, minnet ve gururla anıyoruz. Onlar unutmasınlar ki Avcılar’da yaşayan herkesin yüreği onlarla beraberdir. Onun için bugün burada, vatan bölünmez bir bütündür diyerek teröre karşı durarak, şehitlerimizin yanında olarak bir aradayız ”dedi.
Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 
Editör: Haber Merkezi