Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Salonu’nda başlayan “Evlilik Okulu” projesi kapsamında evlilik öncesi süreçte, çiftlerin birbirlerini iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmelerine yönelik, etkili iletişim kurma yolları ve olası sorunlarla nasıl baş edecekleri konularında eğitim verildi.

Her ayın ilk pazartesi günü Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri bünyesinde, psikologlar tarafından yürütülen Evlilik Okulu projesinden, evlenmek üzere Avcılar Evlendirme Dairesi’ne başvuran ve eğitim için talepte bulunan herkes ücretsiz olarak yararlanabilecek

DR. TOPRAK BENLİ’DEN ‘KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ’ VURGUSU

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, mutlu ailenin sağlıklı toplumun temellerini oluşturduğunu belirterek; “Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki evlilik öncesi, birbirlerini tanıma, anlama eğitimi alan çiftlerin evlilikleri daha sağlıklı ve daha uzun soluklu olmaktadır. Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz ‘Evlilik Okulu’ projesiyle çiftlerimize evlilik eğitimi veriyoruz. Bu eğitim sayesinde projemize katılan çiftlerimize, kadın ve erkeğin eşit birey olduklarını, görev ve sorumluluklarının karşılıklı olması gerektiğini anımsatıyoruz. Çiftler bu eğitimler sayesinde, eş adaylarını daha iyi tanımayı ve kendisini daha doğru ifade etmeyi öğreniyor. Eşit ve özgür bireylerin topluma kazandırılması ve aile içi şiddetin önlenmesi için bu tür projelerimiz devam edecek” dedi.

İlk eğitim sonunda eğitime katılan çiftlere sertifika verildi. Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi