Korona virüs ile mücadele sürerken, Avcılar İlçe Hıfzıssıhha Meclisi,  sosyal mesafe kuralına uyulmadığı yönündeki eleştiriler üzerine Çarşamba günü Merkez Mahallesi'nde sokakta kurulan semt pazarının, Ambarlı'daki kapalı semt pazarında açılmasına karar verdi. Pazarcılar kabul etmeyince Ambarlı’da da pazar açılamadı.

PAZARCILAR TEPKİLİ, HALK MEMNUN

Mustafa Degirmenci döneminde başlayan Dr.Handan Handan Toprak döneminde pazarın kaldırılması için refarandum yapılarak kaldırılmak istenen Avcılar Çarşamba pazarını Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli bir seferde karar alarak kaldırdı. Covid-19 salgını sebebiyle Hançerli 22.04.2020 tarihi itibari ile pazarın kurulmasına izin vermedi. Zabıta ve polis çarşamba pazarına etten duvar örerek kimseyi sokmadı. Alınan bu karar pazarcıların tepkisini çekerken halkı memnun etti.

GERGİNLİK YAŞANDI

Sokaktaki semt pazarında kontrolün güç olduğu, 'Sosyal mesafe' kuralına tam uyulmadığı yönünde daha önce eleştiriler olduğunu göz önünde bulunduran İlçe Hıfzıssıhla Meclisi, iki gün önce toplandı. Toplantıda Çarşamba Semt Pazarı'nın bu hafta Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nde kurulmayacağı, pazarın Ambarlı Mahallesi'ndeki kapalı semt pazarında hizmet vereceğini açıkladı. Bu açıklamadan habersiz bir grup pazarcı, sabah erken saatte gelerek tezgah açmak isteyince Avcılar Belediyesi zabıtası tarafından engellendi. Bölgeye takviye polis ekipleri de gönderildi. Pazarcılar, yıllardan bu yana kurulan semt pazarının başka yere taşınması kararına tepki gösterdi. Gerginlik kısa sürede sona ererken, gün boyu polis ve zabıta da caddenin başında bekleyerek, pazarın kapatılmasından habersiz gelenleri geri çevirdi.

AMBARLI'DAKİ PAZAR DA AÇILAMADI

Tezgâh açmalarına izin verilmemesine tepki gösteren pazarcılar Ambarlı'daki kapalı pazar alanına da gitmeyi kabul etmeyerek, burada da pazar açmadılar. Vatandaşlar ise  önceki açıklamaları duyup Ambarlı Mahallesi'ne kadar yürüyen veya araçları ile gidenler, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi marketlerden alışveriş yapmak zorunda kaldı.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi