16 yıl önce ilçe statüsüne kavuştuktan sonra aldığı göçle, büyük bir değişim yaşayan Bağcılar’ın, modern yapılaşmayla ilgili ciddi sorunlarının olduğunu belirten partililer, İstanbul’un en çok göç alan ilçelerinden biri olan Bağcıları’ın, suç oranı en yüksek ilçelerden biri olmasından yana duydukları şikâyetleri de dile getirdi.

Oldukça genç bir nüfusa sahip, kadın erkek oranı arasında neredeyse eşit olan Bağcılar’ın eğitim seviyesinin de düşük olduğu dikkat çekiyor.

Kürt seçmen sayısının oldukça yüksek olduğu Bağcılar’ın, referandum sonucuna bakarak doğru bir adayla alınabileceğine inandıklarını belirten partililer, “Bağcılar’ı alırsak, Türkiye’yi alırız. Burada CHP bayrağını dikecek tek adamın da Muzaffer Yedigöl olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bağcılar Belediye Başkan Aday Adaylığı ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz CHP’li Muzaffer Yedigöl, “Herhangi bir talep açmadım. Partim görev verirse asla kaçmam. Dün olduğu gibi bu gün de bedel ödemeye hazırım” ifadelerini kullandı.

MUZAFFER YEDİGÖL KİMDİR?

1967 tarihinde Erzincan’da doğdu. Evli ve iki çocuk babasıdır. İlk, orta ve lise eğitimimi Erzincan’da tamamladı. 2013 yılında Newport Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

12 Eylül darbesinin ardından gözaltında kaybolan abisi Nurettin Yedigöl için yılardır Cumartesi Anneleri ile birlikte mücadele veren bir insan hakları aktivisti.

Sosyal, kültürel ve hak savunuculuğu gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler alarak, çalışmalarda yer almıştır.

1999 yılından beri Bağcılar Çiftlik'te kurduğu Uğur Kuyumculuk’ta işveren olarak devam etmektedir.

İstanbul Kuyumcular Odası Bağcılar Bölge Temsilciliğini de başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Emek ve mesai harcayarak kuyum sektörüne kazandırdığı projeler ile Bağcılar kuyumcu esnafını kaynaştırmış, birlik, bütünlük kazandırmış ve en önemlisi haksız rekabeti ortadan kaldırarak, müşteri memnuniyetini de sağlamıştır.

Sektörle çalışmaları ve odaya destekleriyle örnek bir esnaf olan Yedigöl, İTO tarafından da defalarca başarı plaketleri ile ödüllendirilmiştir.

Siyasi yaşamını uzun yıllardır CHP'nin çeşitli kademelerinde görev alarak sürdüren Yedigöl, halkçılık, şeffaflık ve paylaşımcılık ilkeleri doğrultusunda, CHP’nin iktidar partisi olabilmesini kendisine hedef edinmiştir. Bu yolda ülkesi, halkı ve partisinin menfaatleri, birliği, bütünlüğü ve devamlılığı için yapılması gereken her ne varsa, üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu defalarca dile getirmiştir.

CHP’nin örgütlü gücünün partiyi iktidara taşıyacağına canı gönülden inanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi