CHP’li Meclis Üyeleri Libya’ya asker gönderilmesine sıcak bakmazken, Ak Partili Meclis Üyeleri bunun bir stratejik adım olduğunu belirterek hayırlara vesile olmasını diledi. 

Konuyla ilgili Ak Parti Gurubu adına söz alan Halit Cebeci, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türk askerlerinin Libya’ya peyderpey gitmesini Türkiye’nin geleceği için atılmış bir stratejik adım olarak değerlendirdi. “Askerlerimizin burnu kanamadan ayağına taş değmeden dönmelerini diliyorum” dedi.

Yine geçtiğimiz aylarda gündeme gelen yerli otomotiv ile ilgili olarak da Türkiye'nin ileriye doğru gitmesine sebep olacak bu hamlenin başarılı bir şekilde hayata geçmesini temenni eden Cebeci, “2022 yılında yerli araçlarımızın yollarda olması sağlanarak Bursa'da kurulacak fabrikada 5 bin kişiye yapılacak istihdamın da ülkemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü ve Teknik Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, 2020 yılının öncelikle ülkemize huzur ve bereket getirmesini ama her şeyden önce barış getirmesini diledi.

“Barış'ı önce ülkemizde aramamız lazım” diyerek konuşmasını sürdüren Ganiç, “Bana göre Libya'da değil öncelikle kendi ülkemizdeki barışı temin etmemiz, ondan sonra diğer ülkelere Barış’ı götürmek için hareket etmemiz lazım diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi