Bakırköy Belediyesi’nin Bilet toplayıcısı, Anons görevlisi, Mezar kazma işçisi personel alım ilanı 00005053105 – 00005053010 – 00005052975 başvuru numarası ile başladığını, 8 Temmuz 2019 tarihine kadar Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi üzerinden yapılabildiği gibi, İŞKUR İl ve İlçe Müdürlükleri vasıtasıyla da kabul edildiği belirtilmişti.

Bakırköy Belediyesi’nin işe alacağı personel arasında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan mezarlıklarla ilgili, mezar kazma elemanı alması dikkat çekmiş, İŞKUR'a elektronik ortamda başvurulduğunda ise kişinin Bilecik Merkez’de ikamet etme şartı karşımıza çıkmıştı. Bakırköy'de çalışmak için başvuran kişiden Bilecik'te ikamet şartı aranması da sosyal medya üzerinden tartışmalara sebep olmuştu.

Yine yaptığımız araştırmalar sonucunda, İŞKUR aracılığı ile eleman alacak belediyelerin haberini yapan sitenin sabah itibari ile Bakırköy Belediye Başkanlığı’nın değil, Bayırköy Belediyesi’nin personel ihtiyacı olduğu bilgisini vererek, Bayırköy’ün de Bilecik’e bağlı bir ilçe olduğu bilgisine de yer vermiştir.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Bakırköy Belediyesi Basın Bürosu’nun konuya ilişkin bir açıklama yapmaması, kamuoyunu bilgilendirmemesi ve habere ilişkin bir düzeltme ya da tekzip yazısı yollamaması, “Bakırköy Belediyesi Basın Bürosu ne iş yapar?” sorusunu akıllara getirdi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi