Bakırköy Belediyesi’nden haberimize cevapsız cevap:

‘Geçmişi neden kurcalıyorsunuz?’

“Bakırköy'de ARTAŞ'a kıyak mı yapıldı?” başlıklı haberimizin ardından Bakırköy Belediyesi yetkililerinden “Geçmişi neden kurcalıyorsunuz?” cevabı geldi.

Gazetemizin 8 Nisan 2015 tarihli 878. sayısında Bakırköy’de bulunan bir otoparkın üst katnın kaçak olduğu iddiası üzerine, Bakırköy Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Akyüz, belediyenin yetkisi dahilinde yapması gereken işlemi yaptığını sözlü olarak ifade ederek, "İşlem yapıldığına dair belgeyi yarın hazırlatırım" dedi.

Ertesi gün Başkan Danışmanı Akyüz tarafından temsilcimize verilen sözlü cevapta, belediyenin görevini yaptığını ifade ederek, "Rapor tuttuk ama veremem. Geçmişi neden kurcalıyorsunuz" denildi. 


İŞTE O HABER

Gülen Cemaati’ne yakın bir isim olduğu ileri sürülen Süleyman Çetinsaya'nın İstabul'da birçok noktada yaptığı konut, AVM inşaatları ve yap işlet devret modeliyle yönetilen otoparklarda 'imar dışı uygulamalara göz yumuluyor' eleştirileri yerel siyasette gündem oldu.

Bakırköy Yenimahalle'de bulunan bir otopark, cemaate yakın bir isim olduğu iddia edilen Süleyman Çetisaya'nın şirketi ARTAŞ'ın 'yap-işlet devret' yöntemiyle projelendirildi. Çetinsaya için katlı otoparkta imara aykırı olduğu iddia edilen fazladan katın, şirketin özel kullanım merkezi yapıldığı öne sürüldü.

HEM KAÇAK HEM USULSÜZ KULLANM İDDİASI

İBB’ce projelendirilen Bakırköy Yenimahalle 1083 ada 71 parselde yaptırılan katlı otoparka fazladan yaptırılan kat ve bu katın kullanımı konusunda çeşitli iddialar ortaya atıldı. İmara aykırı olarak yapıldığı ve firmanın yönetim ofisi olarak kullanıldığı öne sürülen kaçak katın, gelen şikayetler üzerine İBB ve Bakırköy Belediyesi zabıtalarınca usule aykırı olduğuna dair tutanak tutulmadığı ileri sürüldü.
Kent Yaşam Gazetesi olarak, görüş farkı gözetmeksizin kamu yararına haberler yapmaya devam edeceğiz. 

Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi