Bakırköy’e bağlı Kartaltepe Mahallesi içerisinde yer alan Yayladağı Sokakta yaşayan vatandaşlar mahalle içerisinde bulunan Yayladağı parkının ışıklarının bir aydır yanmadığını söyleyerek, mahalle olarak zor durumda kaldıklarından bahsetti. Park içerisinde bulunan iki aydınlatma direğinin ışıklarının akşam üzeri olduğunda bir aydır yanmadığını dile getiren vatandaşlar, ‘’Zifiri karanlık oluyor, korkuyoruz’’ diyerek, sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi. Özellikle parkın bulunduğu yerin insanların temel yaşam alanları olan evlerinin tam ortasında yer alması ve parkın ışıklarının yanmaması bölgenin de bir kısmının karanlıkta kalmasına sebebiyet veriyor.

 ‘’ALKOLİK MEKANI OLACAK’’

Uzun yıllardır mahalle içerisinde yaşayan ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise konu hakkında şunları söyledi: ‘’Bu parkın acil olarak yeniden ışıklandırılmasını istiyoruz. Çocuklarımızı parka götürmeye korkuyoruz. Parktan yararlanamıyoruz.  Ayrıca son günlerde park karanlık diye içerisinde içki içmeye başlayanların sayısında bir artış oldu. Bir an önce çözüm bulunmazsa bu park iyice alkoliklerin mekanı haline gelecek’’ dedi.

‘’MEYVE AĞAÇLARI TEHLİKE YARATIYOR’’

Bir başka mahalleli ise parkta uzun süredir ışıkların yanmadığını belirterek, ‘’ Fark ettiyseniz parkın içerisinde meyve ağacı var. Bu meyveler toplanmadığı için zamanla yerlere düşüyor. Hal böyle olunca çocuklarımızı karanlıkta parka gönderdiğimiz de, meyvelerin üzerine basıp, düşebiliyorlar. Hem sağlıkları için bir risk oluşuyor hem de üstleri başları meyve lekesi oluyor.  Çok zor bir şey olmamasına rağmen nedense yetkililer bir türlü ışıklar ile ilgilenmedi. Neyseki şuana kadar bir taşkınlık yaşanmadı’’ diye konuştu.

‘’SORUN BİLDİRİLDİ, HIZLICA ÇÖZÜLECEK’’

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kartaltepe Mahallesi Muhtarı Didem Koryürek Armutlu ise yaşanılan sorunu park ve bahçeler müdürlüğüne bildirdiklerini açıklayarak, ‘’En kısa sürede çözüme kavuşturulacaktır’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi