1952 Orhangazi Selanikli Türk olduğunu ve doğuştan Atatürkçü olduğunu ifade eden Dönmez, 41 yıllık Bakırköy sevdalısı ve yaşadığı ilçesine de gönülden bağlı olduğunu söyleyen Dönmez, “Bakırköy'e mühendis eli değsin” dedi.

İnşaat mühendisi olan ve uzun yıllar belediye fen işleri imar şefliği, 20 yıl İstanbul Üniversitesi Bütçe Yatırım Planlama Müdürü olarak görev yaptığını belirten Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Necmettin Dönmez, 1997'de emekli olduğunu belirterek, 22 yıldır tek işinin siyaset olduğunu belirtti.

21 yıldır Demokrat Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Dönmez, mesleki ve siyasi tüm birikimini Bakırköy için kullanmak için Bakırköylülerden yetki istedi.

Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Necmettin Dönmez, projelerinden de bahsetti.

1- Kentsel Dönüşüm: İlk meclis toplantısında meydanda ‘Yörük Çadırı’ kuracağım. Türk adetlerine göre kuracağım çadırda, halkla birlikte yapacağım toplantıda, Bakırköy’de yüzde kaç imar artışına hep beraber karar verecek ve kentsel dönüşümü ya yapacak, ya yapacağım. Söz!

2- Şeffaf Belediye: Belediyenin gelir gideri, kimlere ödeme yapıldı, kimlere inşaat ruhsatı verildi, meydanda ışıklı panoda ilan edeceğim. İhaleler televizyonda canlı yayınlanacak. Belediyede bütün kapılar sökülecek, her şey şeffaf olacak. Makam araçlarını kaldıracak, ben de benzini cebimden koyup kendi arabamı kullanacağım

3- Gençlere İş: Belediyede de emekliliği gelen herkesi emekli edecek, yerine Bakırköylü gençleri alacağım. 100 kişilik ‘Bayan Yardım Melekleri’ ekibinin kuracağım. 15 mahallede her eve giderek ihtiyaç önemine göre her ay vatandaşların taleplerini alacaklar. Bu ekibin görevi bu olacak. Hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğim.

4- Nostaljik Tramvay: İstasyonu ile sahil arasına Taksim'deki gibi tramvay hattı yapacağım. Bu tramvay ücretsiz olacak. İkinci aşamada ise İstanbul Caddesini trafiğe kapatıp İBB ile iş birliği içerisinde tramvay hattı koyacağım.

5- Türkiye'nin ilk Toplu Konut Projesi Ataköy’ün mimarları Başvekilim Menderes ve Başkanımız Medeni Berk. Ataköy bizim ve ihtiyaç varsa muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve derneklerimizle ortak karar alacak, ne gerekiyorsa yapacağım .

6- Yeşilköy Florya Sahili: Bu hatta özel proje yapacağım.

7- Belediyede istihdam bürosu kuracağım. Her ay işsiz  bin gence 300 TL harçlık vereceğim. Üniversite öğrencileri de bu haktan yararlanacak. Gençlere iş istihdamı sağlamak asil görevim olacak

8- Ev sahibi rahat, kiracıya hayat: Kirayı ödeyemeyen kiracı için ev sahiplerine ayda 500 TL ödeyecek, sonra ev sahibi kiracısından alınca belediyeye iade edecektir.

9- Muhtar evi: 15 mahallemize Selçuklu-Osmanlı mimari tarzında muhtar evi inşa edeceğim. Hepsi aynı tip olacak.

10-STK ve Dernekler: Sivil toplum için çalışan tüm kuruluşları kira derdinden kurtaracağım. Yeni bir bina inşa ederek, hepsini tek çatı altında toplayacağım.

11- Spor Kulüpleri: Başta Bakırköy Spor olmak üzere, tüm amatör kulüplerine yardım yapılacak.

12- Yaşam Bakım ve Kadın Sığınma Evi: Hayalimdeki bakım ve sığınma evini projelendirerek, hayata geçireceğim.

13- Bakırköy Atatürk Vakıf Üniversitesi: Belediye, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları ve ilçemiz sınırları içerisinde bulunan üniversitelerle iş birliği yaparak, Bakırköy Belediyesi’ne bir üniversite kazandıracağım.

14- Organik Pazar: Direkt köylüden tüketiciye ucuz ürün temini ile her eve bir şişe süt projemi hayata geçireceğim.

Editör: Haber Merkezi