Saha çalışmalarına ‘Halka açılan kapı’ olarak değerlendirdikleri mahalle muhtarlıkları ziyareti ile başlayan Bakırköy Hayvan Hakları ve Eğitim Hareketi üyeleri, bölgedeki hayvanların refahını ve nüfus kontrolünü hedeflediklerini söyleyerek çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Sırasıyla ilçedeki tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, farkındalık yaratmayı hedefleyen Bakırköy Hayvan Hakları ve Eğitim Hareketi, öncelikle toplum tarafından bilinen yanlış bilgiler hakkında toplumu bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, toplumu bilinçlendirmek ve eğitim amacıyla hazırladıkları manifestolarında şu maddelere yer verdi.

1- Kanunlar, uygulamalar ve hayvan hakları konusunda gönüllü yaklaşımı ile eğitim vererek ”Kitlelere ulaşacağız” Merhamet ve vicdanın, şiddete karşı “Galip” gelmesini sağlamak için toplumsal destek sağlayacağız.

2- Başta muhtarlar, tüm siyasi partiler, resmî özel kurumlar, STK’lar ve basın olmak üzere, “Toplumsal Dinamikleri” harekete geçirecek mekanizmalar ile birlikte çalışacağız.

3- Hareketimiz hayvan haklarını korurken aynı zamanda "Toplumsal yapının da olumlu yönde gelişimine” katkıda bulunacaktır.

4- Sahipsiz hayvanlara yönelik ana hedeflerimizden birisi de, bir taraftan "Hayvanların yaşam haklarını korumak” olurken, diğer taraftan belediyenin mevcut bakımevini kısırlaştırma ve tedavi merkezine dönüştürerek tıbbi ve etik koşullarda kısırlaştırma ve tedavi yapması için kamuoyu desteği sağlamak olacaktır. Bu hizmetlerin ilçemiz sınırları içinde yapılması, "Hayvanların ilçe sınırları dışına çıkarılmaması” ana talebimizdir.

5- Muhtarlarımız ve Belediye meclis üyeleri ile iletişimde olup çözüm odaklı olarak faaliyet göstereceğiz. Aile ve çalışma müdürlükleri, Toplum Destekli Polis ve Milli Eğitim Müdürlükleri ve Müftülükler ile iletişimde olacağız.

6. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunun uygulanması, anlatılması ve anlaşılması için çalışacağız.

Editör: Haber Merkezi