İYİ Parti Bakırköy İlçe Başkanı Cem Lale ve ilçe yönetim kurulunun ev sahipliği yaptığı kahvaltılı toplantıya , Bakırköy’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Namık Öztürk, AR-GE’den sorumlu Başkan Yardımcısı Kürşat Ceylan, İYİ Parti GİK Üyesi Elmas Giragos ve bazı meclis üyesi aday adayları da katılarak kendilerini tanıttı. Yaklaşık 35 civarı meclis üyesi aday adaylarının olduğunu, bir kısmının seçim çalışmaları nedeniyle Ankara'da olduğundan dolayı katılamadığını söyleyen Lale, ittifak olması durumunda aday adaylığı başvuru süresinin yeniden hayata geçeceğini belirtti.

Amaçlarının öncelikle vatana ve millet en iyi hizmeti yapmak olduğunu söyleyerek, çalışan çalışmayan tüm gazetecilerin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak kahvaltı öncesi kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Cem Lale, yeni ve hizmet etmek için can atan bir parti olduklarını söyleyerek, merak edilen ittifakla ilgili konuştu.

DEĞİŞİMDEN YANAYIZ

İl Başkanlığı konusundaki ittifakın net olduğunu, ittifak adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Lale, ilçe bazındaki ittifak görüşmelerinin de Ocak 18-19 gibi tamamlanarak netleşeceğini söyledi İlçe bazındaki ittifakla ilgili de, ilçe başkanlığı olarak değişimden yana olduklarını ifade etti.

MECLİS ÜYESİ ADAYLARI KENDİLERİNİ TANITTI

Aydın Alper

Geçmiş dönemlerde İstanbul’un pek çok ilçesinde kaymakam olarak görev yaptığını belirten Aydın Alper, bir dönem İstanbul Vali Yardımcısı görevinde de bulunduğunu belirtti.

Kurulduğu günden bu yana İYİ Parti’de yer aldığını belirten Aydın, iyi ve cesur insanların hareketi olarak gördüğü partisinde olmaktan onur duyduğunu söyledi. Belediye işleyişini çok iyi bildiğini belirterek, Ataköy’de oturduğunu, evil ve 2 çocuk babası olduğunu ifade etti.

Hasan Armağan

Uzun yıllar MHP’de siyaset yaptıktan sonra İYİ Parti’de siyaset yapmaya başladığını ve Zonguldak’lı olduğunu söyleyen Hasan Armağan, devlet memurluğundan emekli olduktan sonra, memleket için bir şeyler yapmak için kollarını sıvadığını belirterek,evli ve 3 çocuk sahibi olduğunu söyledi.

Uğur Beceren

20 yıldır siyasetin içinde olduğunu söyleyerek, geçmiş dönemde Bakırköy Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Uğur Beceren, İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana disiplin kurulu üyesi olarak görev aldığını, ilçeyi, eksiklerini ve çözümlerini de iyi bildiğini söyleyerek, meclis üyeliğine aday olduğunu ifade etti.

Cenk Beken

Aslen Ağrı’lı olduğunu söyleyerek, 1970 yılından beri Bakırköy’de ikamet ettiklerini söyleyen Cenk Beken, Bursa doğumlu olduğunu, evli ve 1 çocuk babası olduğunu söyledi.

Uğur Özhabeş

Geçmiş dönem Bakırköy Belediye Meclis Üyesi olan Uğur Özhabeş, geçmiş dönemde, ilçede çok doğru ve güzel çalışmalar yaptıklarını ve aynı şefk ile yeniden hizmet yapmayı hedeflediği için meclis üyeliğine aday olduğunu belirtti.

Orhan Çaçan

Hayatının siyaset ve politika ile geçtiğini söyleyerek Anavatan Partisi kurucularından olduğunu söyleyen Orhan Çaçan, 40 yıllık bir siyasi geçmişi olduğunu söyledi.

İnşaat ve sanat camiasında pek çok iş yaptıklarını da ifade eden Çaçan, İYİ Parti’nin kuruluşundan beri partide aktif görev aldığını ve amacının gelecek kuşaklara yaşanabilir bir ülke bırakmak olduğunu söyledi. Bakırköy’ün İstanbul’un önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Orhan Çaçan, “Yönetimde söz sahibi olursak, ülkede de söz sahibi oluruz” dedi.

Alper İnanç

Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, ilçelerinde emeği geçen tüm gazetecilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Alper İnanç, 1978 yılında Bakırköy’de doğduğunu ve ilçe dışına hiç çıkmadığını söyledi.

Uzun yıllar Bakırköy’de önemli bir STK’da müdürlük yaptığını, şimdi de Bakırköy’ün yönetimiyle ilgili görev almak ve hizmet etmek için meclis üyeliğine aday olduğunu söyledi.

Son 5 yıldır Bakırköy Belediyesi’nden gerekli hizmeti alamadıklarından dolayı vatandaş olarak şikayetçi olduklarını söyleyen İnanç, “Hükümeti yönetenlerin kamyonunun artık tekeri patladı. Önce ülkemiz, sonra ilçemiz. Hizmet etmenin ne demek olduğunu herkese göstermek için, Allah inşallah bu görevi bize nasip eder” dedi.

Hazal Karaoğlan

Hukuk Fakültesi mezunu olan Avukat Hazal Karaoğlan, stajını da Bakırköy’de yaptığını ve o günden beri ilçede yaşadığını söyleyerek, ilçe vatandaşı olarak sorunlara çok hakim olduğunu söyledi. İlçe kurucu üyesi olduğunu ve parti programları gereği de kadınların siyasette daha çok yer alması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Karaoğlan, “Hizmet etmek istiyorum” dedi.

Ali Bilir

Bakırköy İYİ Parti kurucu üyelerinden olduğunu söyleyen Ali Bilir, Malatya Arapgir’li olduğunu söyleyerek, DYP ve MHP’de çeşitli görevlerde bulunduğunu 30 yıllık bir siyasi geçmişe sahip olduğunu belirterek, İYİ Parti de siyaset yapmaktan onur duyduğunu ifade etti.

İlyas Karcıoğlu

Bilge Üniversitesi İşletme mezunu olduğunu söyleyerek, siyasi hayatına İYİ Parti’de başladığını belirten İlyas Karcıoğlu, gençler, yaşlılar, engelliler ve çocuklar için düşlediği Bakırköy’ü hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Kemal Demircioğlu

Matematik Mühendisi olduğunu söyleyerek, “Geldiğimiz zaman, elimizi taşın altına koyma zamanı ve o yüzden de İYİ Partideyim” diyerek kısa bir konuşma yapan Demircioğlu, İYİ Parti’nin herkese iyi geleceğini söyledi.

BAKIRKÖY’DE YÜZDE 83 KARARSIZ SEÇMEN VAR

Meclis Üyesi aday adaylarının kendilerini tanıtımının ardından söz alan İYİ Parti İlçe Başkanı Cem Lale, siyasi çekişmenin yoğun olacağı bir döneme girildiğini, son anket çalışmalarına göre, Bakırköy’de yüzde 83 oranında kararsız seçmenin olduğu sonucuna ulaştıklarını söyledi. Vatandaşın henüz net kararını veremediğini, bunun adayların net olmayışından da kaynaklanabileceğini belirten Lale, daha yeni kurulmuş bir parti oldukları halde, apar topar girdikleri Haziran seçimlerinde yüzde 12 oy aldıklarına vurgu yaptı.

Kongre süreçlerini de yakın tarihte tamamladıklarını söyleyen Cem Lale, “En diri, en taze, en birbirine bağlı parti biziz. Ne olduğumuzu tüm vatandaşların kapılarını teker teker çalarak göstereceğiz” dedi.

Bakırköy’ün demografik olarak Atatürkçü, Muhafazakar ve Milliyetçi yapıda seçmeninin olduğunu, CHP ile ittifak yapmış olsalar dahi kilit parti konumunda olduklarını söyleyerek açıklamalarını sürdüren İYİ Parti İlçe Başkanı Cem Lale, “Bizler yarın öbür gün kim seçilirse seçilsin, kim meclis üyesi olursa olsun soracağız ve sorgulayacağız. Doğruları söylediğimiz gibi, yanlışları da söylemeye devam edeceğiz” dedi.

Tüm seçilmişlerin takipçisi olacaklarını ifade ederek konuşmasına devam eden Lale, Bakırköylüler olarak neler istendiğini maddeler halinde sıraladıklarını söyledi.

BAKIRKÖY NE İSTİYOR?

  • Hayvan sever bir ilçe olan Bakırköy’de, vatandaşların tatile ya da iş seyahatine gittikleri zaman hayvanlarını bırakabilecekleri bir Hayvan Oteli istiyoruz.
  • Yaş ortalaması yüksek bir ilçe olan Bakırköy’de “Alzheimer Bakım Oteli” istiyoruz.
  • Kadınların el emeği göz nuru üretimlerini sergileyecekleri bir merkez projesi istiyoruz.
  • Bakırköy’ün bazı sokaklarını, eğitim, kültür,sanat, müzik, el emeği satış merkezleri olan yerler haline getirmek istiyoruz.
  • İlçemizdeki atıl durumda olan binaları, Amatör Spor Kulüpleri tesis olarak kullansın istiyoruz.
  • Sosyal etkinlikler yapılsın istiyoruz.
  • Açık hava konserlerinin yapılmasını istiyoruz.
  • Bakırköy’ün marka değerine yakışacak festivaller düzenlensin istiyoruz.
  • Belediyemize ait arsalar üzerine katlı otoparklar inşa edilsin istiyoruz.*
  • Fizik Tedavi Rehabilitasyon merkezleri istiyoruz.
  • Atıl durumda olan hizmet binalarımızın işlevsel hale gelmesini istiyoruz..
  • İlçe vatandaşının bir telefonla ulaşabileceği Beyaz Masa oluşturulsun istiyoruz.
  • Biz Bakırköy’e hizmet edilsin istiyoruz.
  • Bakırköylü ve bayan öncelikli belediye personeli istiyoruz.
  • 2200 işçisi olan bir belediye yönetimi istemiyoruz. İşçilerin hakları ödensin istiyoruz.
  • Bakırköy’ün personel servis araçlarını TEM Otoyolu üzerinde görmek istemiyoruz.
  • Çocuk ve gençlik merkezleri kurulup eğitimleri için destek olunsun istiyoruz.
  • Bakırköy Belediyesi’nin Üniversitesi olsun istiyoruz.
  • Botanik Park rant ya da soygun yeri değildir. Halkın hizmetine sunulsun istiyoruz.
  • Kan Merkezi kurulmasını istiyoruz. Bakırköylülerin kan gurupları kayıt altında olsun, anında müdahalede etkili olsun istiyoruz.
  • Kurban Kesim Merkezi kurup, belediye kesimhaneleri olsun istiyoruz.
  • İlçemizdeki mezarlıkların düzenlenmesini, bakımlı olmasını istiyoruz.
  • Belediye parklarında yiyecek içecek fiyatları düzenlensin istiyoruz.
  • Bakırköy Yardım Kuponu (BYK) oluşturarak, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın muhtarlık aracılığı ile Bakırköy esnafından alış veriş yapmasını istiyoruz. Veren eli, alan el görmesin istiyoruz.
  • Arsa değeri çevre ilçelerin çok üstündeyken her gün biraz daha düşüşünün önüne geçilsin , ilçemizin marka değeri yeniden oluşturulsun istiyoruz.
  • Emsal ve imar değişiklikleri doğru projelerle düzenlensin istiyoruz.
  • Dere yataklarının ıslah çalışmaları yapılsın istiyoruz.
  • Uluslararası teknoloji, turizm ve sağlık fuarlarına Bakırköy Belediyesi gitsin ve standını koysun istiyoruz.

“Söyleyecek çok sözümüz var” diyerek konuşmasına son veren İYİ Parti İlçe Başkanı Cem Lale, vatandaşların görüş ve önerilerine göre politikalar üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Bakırköy halkının sorgusuz sualsiz oy kullanmayacağını ve bu kapasiteye de sahip olduğuna inandığını söyleyen Lale, siyasette bu güne kadar ne meclis üyesinin, ne de belediye başkanının sorgulanmadığını, denetlenmediğini, yanlış yaptığında da herhangi bir yaptırım uygulanmadığını ve yanlış işlerinde bu yüzden olduğuna inandığını söyledi.

BAKIRKÖY İTTİFAK DIŞI KALABİLİR

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda nasıl bir belediye başkanı sorusuna da cevap veren İlçe Başkanı Cem Lale, vatandaşların mevcut belediye başkanıyla ilgili sorunlarının olduğunu, ittifak sonucu ortak bir aday çıkarma durumlarının söz konusu olduğunu, Bakırköy için yüreği atan bir adayla yola devam etmek istediklerini söyledi. Transfer bir adayı halkın da, kendilerinin de istemediğini söyleyerek konuşmasına son verdi.

Toplantının sonunda konuşan İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Namık Öztürk, ittifak konusunda pazarlık payını en yüksek tuttukları ilçelerden birinin de Bakırköy olduğunu söyledi. İttifak dışı kalma olasılığı olan ilçelerden birinin de Bakırköy olduğunu ifade eden Öztürk, Bakırköy’de İYİ Parti adayı çıkarmak istediklerinin de altını çizdi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi