CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı binası önünde açıklama yapacaklarını duyuran guruba, OHAL gerekçesi ile emniyet tarafından izin verilmeyince ilçe başkanlık binası toplantı salonunda yapılan açıklamada Kartaltepe Emek Hareketi adına söz alan geçmiş dönem CHP İl Yöneticisi Nazan Ekinci, “Bizler, Bakırköy’ü Anadolu’nun bir kasabası zanneden ve on yıllardır bu kasabanın sahibi olduklarını iddia eden, ‘bizsiz burada bir şey olmaz, olamaz’ diyen iradelere karşı duran, başlangıçta üç dört kişiyle başlayıp, bugün 1229 üyeli Kartaltepe Mahallesinin %70’nin güvenini kazanmış CHP neferleriyiz” diyerek açıklamasına başladı.

Kartaltepe Emek Hareketi basın açıklamasının tam metni;

“Bu elit, statükocu, kendilerini 80’li 90’lı yıllara hapsetmiş, o günün siyaset yapma biçimini ezberlemiş irade sahipleri, Bakırköy’ün başka anlamda sahipleri olabilirler. Ama söz konusu siyaset, CHP ve bizlerin iradesi ise, bunlara sahiplik edemezler, edemediklerini de gördük.

Bu irade sahipleri bugüne kadar ”Köpeksiz köy bulmuş, değneksiz geziyorlardı” Şimdi ise ellerinde kocaman tehdit sopalarıyla gezerek, kendilerinden yana tercih kullanmayan herkesi yaftalayıp karalıyorlar. Öyle ki, CHP üyesi gariban bir mahalle bakkalından alışveriş yapılmaması için kampanya başlatacak kadar AKP politikalarına yaklaşıyorlar.

Hukuksuz bir şekilde seçim süresi uzatılarak, seçim mahallinde görevli olmamalarına rağmen, bir il yöneticimiz ve bir PM üyemiz statüleri gereği sandık başında durup, seçimde oy kullanacak olan üyeleri kendi tarafı oldukları BEYAZ listeye yönlendirmişlerdir. Ayrıca ilçe yönetim kurulu üyesi ve aynı mahallede kayıtlı üye olan bazı yöneticilerimiz ise seçim mahalline girerek oy kullanan üyelere yönlendirmede bulunmuşlardır.

Seçimin ilan edilen saatte başlamış olmasına karşın bitiş saati kasıtlı olarak 15 dakika uzatılmış ve bu süreçte gelen 3 kişiye oy kullandırılması sonucunda 2 oy farkla aldıkları Kartaltepe Mahallesi delege seçimi için CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı ve CHP İstanbul İl Başkanlığına yaptığımız kural ihlali itirazlarımız ise sonuçsuz kalmıştır.

İl başkanlığımız, partimizin mevcut tüzük kurallarını alenen ihlal ederek itiraz başvurumuza bugüne kadar yazılı bir karar vermemiş, tarafımıza hiç bir bildirimde bulunmamıştır. Görüyoruz ki, Genel Merkez toplantısının yapılacağı 15 Ekim 2017 tarihine kadar da karar verilmeyecek ve tarafımıza bildirilmeyecektir.

Amacımız, partimize zarar vermek değil, yaşanan hukuksuzluğu tüm örgütün bilgisine sunmak ve tek güvencemiz olan adaleti sağlamaktır. Buradan tüm yetkili ve etkili kişilere sesleniyoruz. Bakırköy, Kartaltepe’den, İstanbul da Bakırköy’den büyüktür”  Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi