“Sözünüzü Tutun”, “Bıçak Kemiğe Dayandı”, “Artık Yeter”, “Özür Bile Yok” dövizleri taşıyan kent konseyi üyeleri, 120 gün denildiği halde söz konusu tarihin üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen yetkililerin kendilerine bir açıklama yapmayışına da tepki gösterdi.

Kent Konseyi adına basın açıklamasını okuyan Engin Güneri, kapatılan üst geçit yerine kullanılan alternatif asma köprünün meydan yönündeki girişinin çok dar olduğunu söyledi. Güneri, “Vatandaş kaydığı, düştüğü, yaşlıların zorlandığı, cambazlık gerektiren uyduruk ve metal bir köprüden geçmeye mahkum değildir” dedi.

İstasyon köprüsünün kapalı olmasından dolayı mağdur olan çarşı esnafı ve tüm halkın sesi olarak Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkililerine seslenen Güneri, “Sözünüzde neden durmadınız? Gecikmenin nedenini Bakırköy halkına açıklamaya tenezzül edecek misiniz? Bakırköy halkından verdiğiniz bu büyük rahatsızlıktan ve gecikmeden dolayı özür dilemeyi düşünüyor musunuz? Yaptığımız, yapacağımız şikayetleri dikkate alacak mısınız? Köprüyü açmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Köprü açılana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Kent Konseyi üyeleri, köprü çalışmaları etrafındaki demir paravanı yumruklayarak, “Sesimizi duyan var mı” diye seslendi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi