BAKIRKÖY’E 1 KAT ARTIŞI MÜJDESİ

Bakırköy’ün merkez 7 mahallesinin (Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı, Zeytinlik ve Cevizlik) imar iyileştirmesiyle ilgili plan tadili teklifiyle ilgili siyasi parti farketmeksizin ortak karar aldıklarını ifade eden Cavit Ganiç, İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Ak Parti, MHP ve CHP İmar Komisyonu da dahil olmak üzere, 2015 yılındaki taleplerine red veren komisyon üyeleriyle de birlikte yeniden revize ve iyileştirme çalışması yaptıklarını söyledi.

5 binlik planlara uygun bir şekilde binlik plan çalışmalarını Ak Partili üyelerle birlikte tamamladıklarını söyleyen Ganiç, Şehir Plancısı olan Ak Partili Meclis Üyesi Ömer Kaan Kara’nın da büyük yardımıyla planları tamamladıklarını söyleyerek, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili destek veren tüm Ak Parti Gurubuna teşekkür etti.

5 BİNLİK PLANLARA UYGUN ŞEKİLDE REVİZE EDİLDİ

Komisyonda olmadığı halde, kentsel dönüşüm çalışmalarına destek veren MHP’ye ve meclis üyesi Ahmet Altun’a da teşekkür eden Ganiç, “Biz bu mecliste CHP’nin oy çokluğu ile mevcut planları İBB’ye gönderebilirdik ama kabul edilir miydi bilemeyiz. Sağolsun siyasi parti gözetmeksizin, AKP’li ve MHP’li arkadaşlarımızda insan hayatının siyaset üstü bir konu olduğu konusunda bizimle hemfikirler. Onlar da  İBB’de sorun çıkmayacak bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayalım dediler. 7 mahallenin plan değişikliklerini yasayada uygun olarak parsel birleştirme ve buna bağlı kat artışını kapsayan veya taban alanında iyileştirmeyi sağlayan bir takım maddeler ekleyerek yeniden revize ettik” dedi.

İNSAN HAYATI SİYASETİN ÜSTÜNDEDİR

Konuyla ilgili Ak Parti Gurubu adına konuşan İBB ve Belediye Meclis Üyesi Halit Cebeci, ilk seçildikleri günden beri Bakırköy’de vatandaşın hayrına yapılacak her türlü işe destek vereceklerini açıkladıklarını ve bu sözlerinin arkasında olduklarını söyledi.

Deprem ve Kentsel Dönüşümle ilgili de, “Biz insan hayatı üzerinden siyaset yapmadık ve yapmayacağız“ diyerek konuşmasını sürdüren Cebeci, kentsel dönüşüm gerçeğinin farkında olduklarını belirterek, ilçe başkanlığı olarakta kentsel dönüşüm planlarını İBB’ye oy birliği gönderme kararı aldıklarını yeniledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KOMİSYONU KURULMALI

Konuyla ilgili MHP adına söz alan meclis üyesi Ahmet Altun’da, Bakırköy gerçeğini bilerek hareket ettiklerini söyleyerek, ilçede bilgi eksikliği olduğunu, bununla ilgili de bir Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulması yönünde önerge vereceğini  söyledi.

Kurulacak Kentsel Dönüşüm Komisyonu ile, hem vatandaşların doğru bilgilendirilmesini, hem de diğer komisyonların iş yükünün azalacağını belirten Altun, “Bakırköylüler müsterih olsun. Bakırköylülerin yararına olacak bir fikir birlikteliği var burada. Hep birlikte el ele bu işi başaracağız” dedi.

MERAK EDİLEN SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Meclis sonrası dönüşümle ilgili merak edilen soruları cevaplamak üzere vatandaşları toplantı salonuna davet eden Cavit Ganiç’e eşlik eden Ak Parti, MHP ve CHP’li Meclis Üyeleri, sorulara tek tek cevap verdiler.

Evlerini dönüşüme sokan vatandaşların da, kentsel dönüşüm planları onaylandıktan sonra 1 kat artışından faydalanabileceğini, 1 kat artışa karşılık vatandaşın müteahhite para vermek zorunda kalmayacağını ya da çok az maliyetle sağlıklı evlere kavuşacaklarını söyleyen meclis üyeleri, belediyeden sonra İBB’ye gidecek kararla ilgili de vatandaşın duyarlı ve talepkar olması gerektiğinin altını çizdi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi