İlçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların, şikayetlerini kendilerine ilettiğini ifade eden Ak Parti Meclis Grubu adına konuşan Ak Partili Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun, "Bizlerde Bakırköy sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar olduğumuz için, gelen şikayetleri giderek yerinde tespit ediyoruz. Yetkilerimiz dahilinde yapabildiğimiz şey öneri vermek ve rahatızlıkların giderilmesine aracı olmak" dedi. Aynı zamanda İBB Meclis Üyesi'de olan Fatma Elmasgül Torun, Sanki burası İBB ya da TBMM gibi Bakırköy dışında her şey konuşuluyor ama bir türlü ilçemize sıra gelmiyor" diyerek, verdikleri önerilere de belediye tarafından cevap verilmediğini ifade etti.
İşte Ak Parti Grubunun önerileri...

REKLAM PANOLARI ÖZEL İŞLETMEYE Mİ VERİLDİ?
1- Bakırköy Belediyesi sınırları içinde bulunan reklam panoları almış oldukları duyumlara göre, özel işletmeye verilmiştir.
Özel işletmeye hangi usullere göre verilmiştir.
Özel işletme kim ve kimlerdir? Protokol ve kiralama koşulları nelerdir?
Protokol süresi ne kadardır?

RUHSAT CAFE CHANT, İŞLETME RESTORANT!
2- Son zamanlarda Bakırköy sınırları içerisinde yer alan cafe chant işletmeleri ile ilgili olarak vatandaşlardan yoğun şikayetler gelmektedir. Aldığımız duyumlara göre son zamanlarda cafe chant olarak ruhsatlandırılan bazı bazı işletmeler usul ve mevzuatlara aykırı şekilde restoran olarak hizmet vermektedir. Bu şikayetler belediyece dikkate alınmadığı gibi gerekli denetlemelerde yapılmamaktadır. Ruhsat harici olarak çalıştırılan bu yerlere göz yumulduğu iddia edilmektedir.
Bu sebepler cafe chant olarak ruhsatlandırılması yapılan bu işletmelerin listelerinin (adresleri ve işletme sahipleri ile birlikte ayrıntılı olarak) tarafımıza verilmesini arz ve talep ederiz).

CUMARTESİ PAZAR ALANINDA OTO PAZARI...
3- Yakın zamanda belediye sınırları içerisinde yer alan cumartesi pazarına ayrılan alanda Pazar günleri faaliyet göstermek üzere oto pazarı kurulmuştur. Söz konusu oto pazarı ile ilgili olarak
Oto Pazarı hangi tür ihale ile kiraya verilmiştir?
Ruhsat kim tarafından ne zaman verilmiştir?
Kira sözleşmesi hangi şirket ve/veya şahıslara yapılmıştır?
Sözleşme koşulları ve kira sözleşmesi süresi nedir?

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi