BAKIRKÖY- Gaziler Günü, sabahın erken saatlerinde Özgürlük Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na Çelenk koyma töreni ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Müdürlüğü'nün organize ettiği çelenk koyma töreninde İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Çağlayan Başkaya, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti, bazı Muhtarlar ve Şehit Aileleri İstanbul İl Başkanlığı katıldı.

15 TEMMUZ’U HATIRLATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, etkinliğe katılan protokol Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Töreninin ardından günün önem ve anlamını anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Türk milletinin din ve devlet söz konusu olduğunda canını ve cananını teferruat saydığını şanlı geçmişimize bakarak görebileceğimizi söyledi. Ülkemizin bugün her zamankinden daha fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altında olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Aydın, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi karşısında Türk milletinin kararlılığını bir kez daha gösterdiğini belirtti.

‘ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’

“Türk milletinin azim ve inancı her türlü zorluğu yenmeye, Cumhuriyeti ilelebet yaşatmaya sonuna kadar muktedirdir” diyerek konuşmasını sürdüren Aydın, “Herkes tarafından bilinmelidir ki, bu toprakların tekrardan istila edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Kan dökülerek korunan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır “ diyerek konuşmasını tamamladı.

GÜNLÜ’DEN ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE YEMEK

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği çelenk sunma töreninin ardından, İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü’de “Gaziler Günü” çerçevesinde gaziler ve şehit aileleriyle öğlen yemeğinde bir araya geldi. İlçe yöneticilerinin de katıldığı yemeğin ardından İlçe Müftüsü Selami Aydın’ın yaptığı sofra duası sonrası, ülkemizin birlik ve beraberliği için canını veren şehitlerimiz ve ebediyete uğurladığımız gazilerimiz için de ayrıca dua edildi.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Okunan duaların ardından konuşan İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, “Cumhuriyetimizin mimarı, milletimizin ışık kaynağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm dava ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi.

“Kanlarıyla sulayarak bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi bir kez daha bu vesileyle minnet duyguları ile anıyorum” diyen Günlü, ebediyete intikal eden gazilerimizi de rahmetle andı.

İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, düzenlediği mütevazi sofrayı Kendisiyle paylaşan tüm katılımcılara teşekkür ederek, yemeğe ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na, daire arkadaşlarına, siyasi parti temsilcilerine, muhtarlara ve yemeğe katılan tüm basın mensuplarına da ayrıca teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi