İLK KUTLAMA DEVLET TÖRENİ İLE BAŞLADI

Devlet töreni ile başlayan ilk kutlamada, Özgürlük Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Ümit Şener, Emniyet Müdürü Erdem Torlak, Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve Belediye Başkan Vekili Mahir Çelik’in yanı sıra, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri ile muhtarların katıldığı çelenk koyma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Atatürk Anıtı’na sunulan çiçeklerin ardından, kaymakamlık makamında tebrikler kabul edildi.

AK PARTİ VATANDAŞLARA BAYRAK HADİYE ETTİ

Törenin ardından Ak Parti İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane ve ilçe yönetimi, meclis üyelerinin de katılımı ile meydanda vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti.

İKİNCİ TÖREN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları daha sonra yine Özgürlük Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği programla devam etti.

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da katıldığı törene, CHP Milletvekili E. Gülizar Emecan, çok sayıda meclis üyesi, bazı Sivil Toplum Kuruluşları ve bazı muhtarlarda katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma merasimi ile devam etti.

CHP İlçe Başkanı Selçuk Biber, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u hatırlatarak, Zafer Bayramı’nın anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.

İlçe Gençlik Kolları’nın okuduğu şiirle devam eden törenin ardından bayramlaşan partililer, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi