Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi’nde evinde beslediği köpeğini, gece saat 12 civarında eşiyle birlikte dışarıya çıkaran, komşularıyla ayak üstü sohbet ederek gezen Serdar Tay’ın arkasından yaklaşan 2 kişi beyzbol sopasıyla saldırmaya başladı. Aldığı darbelerle yere yıkılıp bayılan ve eşinin bağırmalarıyla toplanan komşular tarafından ambulansla devlet hastanesine kaldırılan Serdar Tay’ın büyük kan kaybı yaşadığı öğrenildi.



Emniyet birimlerine verdiği ilk ifade de, kimseyle husumeti olmadığını söyleyen Gazeteci Serdar Tay, http://www.bakirkoymerkez.com/ haber sitesinde Bakırköy Belediyesiyle ilgili gündeme dair yaptığı haberlerden dolayı böyle bir olayı yaşamış olableceğini söyledi.

Bakırköy Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından kendine gelerek taburcu olan Gazeteci Serdar Tay’la yaptığımız görüşmede, toplamda 3 kişi olduklarını, olayın organize bir şekilde düzenlendiğini, bir aracın kendilerini takip ederek saldırganları beklediğini ve olaydan sonra saldırganları alarak kaçtığını gören görgü tanıklarının ve emniyete ait kamera kayıtlarının olduğunu söyledi.

Bakırköy gibi eğitim seviyesi yüksek bir ilçede kavga, darp ve benzeri olayların çok fazla yaşanmaya başladığını, bunların bu ilçeye hiç yakışmadığını belirterek, “Kaymakamlık ve Emniyet kameralarında tüm ayrıntılar kayıtlı. Komşumun bahçesinde emniyet kamerası var. Aracın beklemesi, saldırganların gelişi herşey kayıtlı. Emniyetin bu işi çözmesi 1 saatini almaz. İlçemizde yaşanan bu tür olayların, gelecekte yaşanmaması adına İlçe Emniyet Müdürümüz Murat Çetiner ve İlçe Kaymakamımız Adem Öztürk’ü göreve davet ediyorum” dedi.



Yarın (Pazar günü) saat 13:00’da Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaparak yetkililere sesleneceğini söyleyen Gazeteci Serdar Tay, yaşadığı olayı hem basın özgürlüğüne darbe, hem de son günlerde ilçede yaşanan olaylar zincirine bir halka olarak değerlendirdiğini söyledi.
Selvi Sarıtaç


 

Editör: Haber Merkezi