BAKIRKÖY-İlçe genelinde yaşanan sorunların masaya yatırıldığı toplantıya, İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, Emniyet Müdürü Erdem Torlak, Askerlik Şube Başkanı İsmail Kuzgun, Belediye Başkan Vekili Mahir Çelik ve Başkan Yardımcısı Taner Öğünç katıldı.

CHP İlçe Başkanı Saffet Onur, AK Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan’ın da hazır bulunduğu toplantıda, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, site yöneticileri, vatandaşlar ve çok sayıda emniyet görevlisi katıldı.

‘HALK İLE ORTAK ÇALIŞMALIYIZ’

İlçe Emniyet Müdürü Adem Torlak, güvenlik ve asayiş konularında halkın tespit, değerlendirme ve beklentilerinin yanı sıra, doğrudan katılımının sağlanması amacıyla huzur toplantıları düzenlendiklerini belirtti. Emniyet müdürlüğünün suç ve suçlularla mücadelesindeki bilançosunu slayt sunumla anlatan Torlak, halkla ortak çalışmalar yapılabilmesi, vatandaşların şikayet ve sorunlarının yerinde birebir iletişim kurulup değerlendirilmesi, çözüm üretilmesi amacıyla genel asayiş, güvenlik ve trafik konularında beklentilerini İlçe Emniyet Müdürleri ve birim amirlerine bildirmelerini istedi.

GÜNLÜ,TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda ayrıca belirlenen sorunların çözümünde polisle halkın ve ilgili kurumların işbirliği içerisinde çalışması gerektiğinin önemine vurgu yapan Torlak, “Amacımız hiçbir suçun işlenmediği huzurlu bir ortamı sizlere sunmaktır” dedi. İlçe Emniyet Müdürü Adem Torlak’ın ardından söz alan İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, bazı meslek dallarına mensup kişilerin ailesinden ve sosyal çevresinin de fedakarlık yaparak hizmet ettiğine dikkat çekerek, bu anlamda vatandaşın huzurunu kendi huzurundan önce sayan tüm çalışanlara teşekkür etti.

MUHTARLARDAN TORLAK’A TEŞEKKÜR

Toplantıya katılarak İlçe Emniyet Müdürü Adem Torlak’ın, göreve gelir gelmez whatsap mesaj gurubu kurarak kendileriyle direk iletişime geçtiğini ve olaylara müdahale süresini en hızlı şekle dönüştürdüğünü söyleyen mahalle muhtarları, Torlak’a teşekkür etti. İlçe genelindeki sorunları, otopark, vale, trafik, başı boş gezen hayvanlar, günlük kiralık evler ve hırsızlık olarak sıralayan vatandaşların yanı sıra, belediyeye bağlı bazı cafeteryaların çalışma düzeni, uygunsuz saatlerde yapılan gürültülü inşaat faliyetleri, ağaç budama, yol ve kaldırım gibi şikayetlerde dile getirildi.

‘BİZ BİR AİLEYİZ’

Her konuda gelen şikayetleri dikkatlice dinleyerek, çözüm önerilerini de soran İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, karşılıklı iletişimle ve bilgilendirmeyle ilçe huzurunu sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yaklaşık 2 aydır göreve başladığı Bakırköy’de kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Günlü, asayiş konusunda önceki yıllara göre azalma olduğunu ve bunun minimuma ulaşması içinde iş birliği içerisinde olunması gerektiğinin önemine değindi. Önleyici tedbirler için de, gelecek önerilerin önemine değinen Günlü, “Biz bir aileyiz ve ailede herkes üzerine düşen görevi yapmalı” dedi.

‘FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPMALIYIZ’

İlçe genelinde uygun periyotlarla, gerekirse bölge bölge bu tür toplantılara devam edilmesi gerektiğini ve ne yapılması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmasının önemine değinen İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, şikayet edilen konularda ne yapılıp yapılmadığı konusunda da takipçi olacağını ve vatandaşa da şikayeti ile ilgili yapılan işlem hakkında bilgi verilmasi gerektiğini belirtti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi