Çeşitli siyasi parti temsilcileri, STK’lar, meslek odası temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan Bakırköy Kent Savunmasının çağrısıyla gerçekleşen eyleme, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da katıldı.



Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Şube Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Raşit Tükel, CHP Milletvekili Ali Şeker, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve HDP Milletvekili Filiz Kerestecioglu’nun sırasıyla konuşma yaptığı eylemin basın açıklamasını da Fazlıoğlu yaptı.



Kentlerine sahip çıkmak için eyleme destek veren tüm katılımcılara teşekkür eden Fazlıoğlu, iktidarın son beş yıldır yaptığı ayrıcalıklı planlarla kenti yağmaladığını söyleyerek, “Yaşam alanlarımızın yandaş sermaye guruplarına peş keş çekildiğinin farkındayız. İçinde bulunduğumuz bu alan yeşil alan değil, kent ormanı niteliğindedir” dedi.
90 yıldır kamu sağlığına hizmet eden hastane alanının ayrıca rehabilitasyon alanı olduğunu, tarihi dokusunun göz ardı edilemeyeceğini sözlerine ekleyen Fazlıoğlu, ulaşım aksanları açısından da alanın imar rantının çok yüksek olduğu bir bölge olduğunu da dile getirerek, “Bu yağmaya izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.



Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel de, yenilenmeye değil yağmaya karşı olduklarını ifade ederek, yapılan plan değişikliğine karşı olduklarını belirtti.



Katılımcıların, Bakırköy Kent Savunması bileşenlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin de olduğunu ama Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, konuyla ilgili düzenlenen toplantılara katılmayışı ve planlama aşamasında ‘Sosyal Kültürel Tesis Alanı’ talebinde bulunmasına tepkili oldukları gözlendi.

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partili üyelerin çoğunluğu oluşturduğu Bakırköy Kent Savunması bileşenleri “Yeşil alanımdan elini çek, Ranta izin vermeyeceğiz, Bakırköy İçin Direnme Vakti” yazılı dövizlerle slogan atarak, Özgürlük Meydanı’na kadar yürüdü.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi