Mahmure Yağmur'un yazdığı “Bir mevsim tut içinden” oyunun gala gecesinde, Cem Karaca Kültür Merkezi’ni dolduran yüzlerce Bakırköylü, profesyonellere taş çıkaran amatör oyuncuları ayakta alkışladı

Doğma büyüme olan ve Bakırköy’den hiç ayrılmayan, Geniş Aile, Lale Devri, Ezel ve Akasya Durağı gibi çok sayıda tanınmış dizide oynayan Haluk Ayvazoğlu, “Bakırköylüler ya sanatçıdır, ya sanatseverdir” dedi. 

Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş Başbay’ın teklifiyle bir tiyatro atölyesi kurduklarını belirten Ayvazoğlu, atölyelerini kurduktan sonra yaptıkları duyurulara en çok kadınların ilgi gösterdiğini belirtti.

Hayatında hiç sahneye çıkmamış, tiyatro ile ilgilenmemiş ve çoğu anne, büyükanne olan kadınların tiyatroya bu derece ilgi duymasının kendisini hem çok şaşırttığını, hem de çok mutlu ettiğini söyleyen Haluk Ayvazoğlu,  diksiyon, doğaçlama, mimik, sahne duruşu ve metin ezberlemesine kadar uzunca bir süre çok keyifli bir atölye çalışması dönemi geçirdiklerini ifade etti. 

PROFESYONELLERE TAŞ ÇIKARDILAR

Haluk Ayvazoğlu, yaptıkları çalışmaların sonunda Mahmure Yağmur’un yazdığı; hayata küsmüş, sosyal hayattan kopmuş, kendini toplumdan soyutlamış farklı yerlerde yaşayan fakat eski lise arkadaşı olan kadınların, yıllar sonra çocukları aracılığı ile birbirini sosyal medya üzerinden bularak bir araya gelmelerini ve gençlik yıllarına dönerek yeniden hayata dönmelerini konu alan “Bir mevsim tut içinden” oyununu sahneye koymaya karar verdiklerini söyledi.

Tarık Akan, Münir Özkul, Cihat Tamer, Göksel Arsoy, Kenan Pars, Cem Karaca, Nejdet Nahfi Ayral ve Selahattin Taşpınar gibi tanınmış pek çok sanatçının yetiştiği Bakırköy’ün toplamda 9 kadın, 5 erkek oyuncudan oluşan amatör oyuncularının dahi ayakta alkışlandığı gecede, ses düzeni, sahne ışığı ve kostüm sorumlusunun dahi dernek üyelerinden oluşu dikkat çekti.

CHP İl Başkan Yardımcısı Taner Dayı, İyi Parti Kurucularından GİK Üyesi İlay Aksoy, Alparslan Türkeş'in son Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan, Ülkü Ocaklar İlçe Başkanı Yunus Emre Öztürk, Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Engin Gulen, Kadın Meclisi Başkanı Neslihan Keçeci ve yönetimlerinin de katıldığı geceye, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra, yüzlerce vatandaş katıldı. 31 Belediye Meclis Üyesi olan Bakırköy’den yalnızca Nebahat Civan’ın katılması ise dikkat çekti.

Gecenin sonunda mikrofona konuşan yönetmen Haluk Ayvazoğlu, böyle bir gecede kendilerini yalnız bırakmayan tüm seyircilere teşekkür ederek, böyle bir oluşuma olanak sağladığı için Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş Başbay’ı da tebrik etti.

BAKIRKÖY’ÜN TARİHİNE NOT DÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ

2014 yılında açılan ve kurulduğu günden bu yana çeşitli hobi kursları, geziler, konserler, kültürel etkinlikler ve söyleşilerle Bakırköylüleri bir araya toplamayı hedeflediklerini söyleyen Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş Başbay, “Mutlu, sorunlarını çözebilen, birbirine sahip çıkan ve en başta birbirini sevgiyle kucaklayan Bakırköylülerin yaşadığı bir ilçe istiyoruz” şiarıyla yola çıktık ve çalışmalarımıza da hep öyle devam ettik” dedi.

Etkinlikleri, kursları, söyleşileri, seminerleri, tamamı amatör ama profesyonellere taş çıkaran tiyatro ekipleri, dernek olarak yaptıkları futbol turnuvası, spor kulüplerine destekleri, sokak çocuklarıyla ilgili çalışmaları ve başka illere yaptıkları destekleriyle, pek çok derneğin tarihinde yapmadığı işleri Bakırköylüler Derneği olarak yapmış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Erdiş Başbay, “Dernekler iyilik yapmak için vardır. Bakırköy tarihine bir not düşmüşüz ve düşmeye de devam edeceğiz” diyerek, kendilerini yalnız bırakmayan tüm seyircilere teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi