Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Huzur Toplantısı’na İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve Belediye Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak konuşmacı olarak katıldı. İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü’nün Almanya Cumhurbaşkanı’nı karşılamak üzere görevlendirildiğini ve bu yüzden toplantıya katılamadığını belirten Dağdeviren, katılımcılara Nazmi Günlü’nün selamlarını iletti. 

15 Mahalle muhtarının da katıldığı huzur toplantısına, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul sorumluları, bazı site ve apartman yöneticilerinin yanı sıra vatandaşlarda katıldı. 31 belediye meclis üyesi olan Bakırköy’de bir tek MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Altun’un olması dikkat çekti.

SUÇ ORANINDA YÜZDE 70’E VARAN DÜŞÜŞ VAR

Bakırköy’de ki asayiş ve suç oranının geçmiş yıllara göre düştüğünü istatistik verilerle rakamsal olarak anlatan İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, hem ekip sayısını arttırdıklarını, hem de uygulama noktalarını da çoğalttıklarını söyledi. 7/24 denetimlerin devam ettiğini belirten Dağdeviren, hırsızlık olaylarının geçmiş yıllara göre azaldığını ama hırsızlık olayının yaşanmasındaki en büyük etkenin de ilçenin büyük AVM’lere ve 3 büyük pazara ev sahipliği yapmasından kaynaklandığını söyledi.

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ilçedeki hırsızlık, can kaybı, kumar, mülteci sorunu, huzur bozan kiralık evler, kayıt dışı araç kiralama, valeler, AVM’ler, asayiş ve terör konularında yapılan çalışmaları anlattı, suça sürüklenen çocuklar ve koruma yöntemleri hakkında da bilgi verildi.

SOSYAL MEDYA BİRİMLERİ DE SIKI TAKİPTE

Eğitim seviyesi yüksek bir ilçe olan Bakırköylülerin, sosyal medyayı çok iyi kullandığını ve sosyal medyaya bakan birimlerinin de sıkı takipte olduğunu belirten Dağdeviren, mahalle muhtarları ile birlikte kurdukları Whatsap gurubunda da iletilen sorunlara anında müdahale edildiğini söyledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünün tüm büro amirlerinin katıldığı toplantıya, mahalle bekçileri de katılarak çalışmaları hakkında ilgi verdi. İlçe genelinde toplam 40 bekçinin saat 19:00-07:00 arasında aralıksız olarak çalıştıkları bilgisi verildi. Çalışma saatleri açısından mahalle bekçileri ile tanışma imkânı bulamadıklarını belirten muhtarlar, huzur toplantısı vasıtasıyla tanışmış olmaktan memnuniyet duydukları bekçilerle iş birliği yapma açısından iletişime geçmek istediklerini söyledi.

EĞİTİMDE EN ÇOK TALEP EDİLEN İLÇE BAKIRKÖY

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, ilçe emniyetinin başarılı çalışmalarının okullarına da yansıdığını söyleyerek son bir yılda okullarında hırsızlık olayına rastlanmadığını söyledi. Okul çevresindeki emniyet birimlerinin çalışmaları neticesinde de güvenlik konusunda sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Aydın, eğitim açısından İstanbul’da en çok talep dilen ilçenin Bakırköy olduğunun altını çizdi. “İlçemizde Fen Lisesi yok, Sosyal Bilimler Lisesi yok, Vakıf ve dernekleriyle meşhur bir Kabataş ya da İstanbul Lisesi yok. Buna rağmen tercih edilmesindeki en büyük neden güvenliği” dedi.

Güvenliğin sadece emniyet, milli eğitim, belediye veya muhtarlara bırakılacak bir şey olmadığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, vatandaşları şüpheli gördükleri şeylere karşı tepki verme ve kolluk kollarına bildirime konusunda duyarlı olmaya davet etti. Vatandaşın emniyet mensupları ile birlik ve beraberlik içinde olursa çok daha başarılı olacağına inandığını belirten Aydın, milli eğitimin paydaşlarından biri olan servislerle ilgili olumsuz haberlerin gündeme gelmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.

SERVİS ŞOFÖRLERİ ORKESTRASI

Emniyet Müdürlüğü’nün okul servislerini de inceleyerek gerekli önlemleri aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, çalanı ve söyleyeni dâhil olmak üzere tamamını servis şoförlerinin oluşturduğu bir Servis Orkestrası kurduklarını söyledi.

Huzur toplantısına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak, Bakırköy’ün güvenli ve cazibe merkezi bir ilçe olması için bir arada olduklarını belirtti. Bakırköy’ün güvenin ve refahın adresi olduğunu söyleyen Toprak, eğitim seviyesi yüksek kentlilerin duyarlılığının da güvenlik açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

VATANDAŞ ARAÇLARIN ÇEKİLMESİNDEN ŞİKÂYET ETTİ

Araçların son zamanlarda çok sık çekilmesinden şikâyet eden vatandaşlara cevap veren Komiser Yardımcısı Serap Kılıç, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 60 ve 61. maddesi uyarınca ihlal hususlarında araçların çekilebileceğini, bu işlemleri mobil olarak takip ettiklerini ve vatandaşın da İSMOP sistemi ile araçlarının neden çekildiğini görebileceklerini söyledi. Trafik Denetleme Şubesine bağlı olan vakfın da gerekli denetlemeyi yaptığını söyledi.

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 3 çekici aracı olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren de, abartılı bir araç çekimi olmadığını ve ihlal kapsamı dışında aracının çekildiğini iddia edilen vatandaşların da emniyete başvurarak itiraz etmesini ve yanlış anlaşılmaya sebep olacak durumların da böylece ortadan kalkacağını belirtti.

TESPİT EDİLEN EKSİKLER, BELEDİYEYE GÖNDERİLDİ

Ataköy Karakol Amiri Fırat Atbaş’ta, Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren’in talimatı doğrultusunda parklarla ilgili bir çalışma yaptıklarını, Bakırköy de yaklaşık 120 park olduğunu, büyük bir kısmında güvenlik kamerası olmadığını, bir kısmında ise kafe tarzı özel işletmelerin olduğunu, bir kısmında güvenlik amaçlı personelin görevlendirildiğini, bir kısmında ise böyle bir şeyin olmadığını gördüklerini söyledi. Bu tespitleri yaptıktan sonra Kaymakamlık vasıtası ile belediyeye gönderdiklerini ifade etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, parkalardaki çocuk oyun aletlerinin kırıklığına kadar kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ve tespit ettikleri sıkıntıları belediyeye gönderdiklerinin altını çizdi.

Bazı oto yıkamalarla ilgili şikâyet eden vatandaşlara da, ruhsat verme işinin emniyetle ilgisi olmadığını söyleyen Dağdeviren, şikâyet edilen işletmelerle ilgili tespit edilecek eksiklikleri de belediyeye bildireceklerini belirtti.

Motosikletli servis sürücülerinden ve özellikle kaldırımları kullanarak hız yapmasından şikayet eden vatandaşlara da cevap veren Dağdeviren, ilçe emniyeti olarak Trafik Kontrol Merkezlerinin olmadığını, sadece tescil yapabildiklerini, Trafik Denetleme A Bölgesi Ekipler Amirliği’nin konuyla ilgilendiğini, zaman zaman yaptıkları denetlemelerle, sıkıntıları ilettiklerini ve  bölge ekiplerinin de çok sık denetlediklerini ifade etti.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜMÜZ AMBULANS HIZIYLA ÇALIŞIYOR

Hasan Polatkan Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Erdem, son iki yıldır mobil okul timleri ile çalıştıklarını ve şüpheli her şeylerinde emniyetin saat farkı gözetmeksizin inanılmaz bir öz veri ile çalıştıklarını söyledi. Şüpheli bir durum karşısında ambulans hızı ile müdahale eden Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkür eden Erdem, bu durumun hem öğrencilerine hem de kendilerine de büyük bir güven verdiğini belirtti.

BELEDİYENİN YETKİLİ BİRİMLERİNE ULAŞAMIYORUZ

Ataköy Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Karahan’da, okullarla ilgili çalışmalarından dolayı emniyet müdürlüğüne teşekkür ederek, diğer okul müdürü arkadaşlarıyla görüştüklerinde ise ortak sıkıntılarının belediyenin yetkili birimlerine ulaşamamak olduğunu söyledi. 

Sorunları noktasında Belediyenin çözeceği veya yardımcı olacağı konularda, ilgili birimlere ulaşamamalarının yanı sıra resmi kanallarla yaptıkları müracaatlarına da  ‘ret’ yanıtı aldıklarını söyleyen İsmail Karahan, toplantıya katılan Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak’a, “Sorunların çözümü noktasında belediyenin okullara ulaşmasında sıkıntı var bunu bilmenizi isterim” dedi.

YEŞİLKÖY SAHİLİ VE VALE SORUNU DA DİLE GETİRİLDİ

Yeşilköy’deki en büyük sorunlarının sahil ve vale sıkıntısı olduğunu belirterek yapılan çalışmaları soran vatandaşlara da, 15 sene Yeşilköy de sonrasında da Şenliköy’de oturmaya devam ettiğini belirten Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, Bakırköy’ün sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyerek, “Sahilimizde artık mangal yakılmıyor, denize uygunsuz kıyafetle girenleri topladık, balonlara ateş etme konusunda gerekli tedbirleri aldık” dedi.

Sahillerle ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten Dağdeviren, Yeşilköy de kafelerin neredeyse üst üste olduğunu, çok sık denetlediklerini ve ceza yazdıklarını ama kazançlarının çok yüksek olduğu için yazılan cezanın da önemsenmediğini ve işletme sahiplerinin cezayı göze aldığını belirtti. İşgallerle ilgili gereğinin yapılması için de belediyeye yazılı bildirimde bulunduklarını söyledi.

VATANDAŞLARIN SORUNLARINI TEK TEK DİNLEDİ

Mülteci vatandaşlarla ilgili çalışmaların da yapıldığını, ilçelerinde ikamet teskeresi alan vatandaşlarla ilgili bir şey yapamadıklarını ama ikametini İstanbul dışında olan kişiyi de ne Bakırköy’de, ne de İstanbul’da gezdirmediklerini söyleyen Emniyet Müdürü Dağdeviren, Sinan Erdem Spor Salonu’nun bulunduğu alandaki trafik sıkışıklığı, budama sonrası yolları işgal eden ağaçların toplatılması ve başıboş gezen sokak hayvanlarıyla ilgili şikâyetleri de ilgili birimlere ileteceklerini söyledi.

Toplantının sonunda, Bakırköy’ün huzuru ve refahı için vatandaşların emniyetle olan beraberliğini çok önemsediklerini belirten İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, katılımcılara teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi