1962 İstanbul doğumlu ve iki çocuk annesi olduğunu söyleyen Hamurkesen, tekstil sektöründe koleksiyon ve üretim işiyle uğraştığını belirterek, 2006 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduğunu, kadın kolları da dahil olmak üzere İlçe Eğitim Sekreterliği görevinde bulunduğunu ifade etti.

“Benlikten bizliğe, bireysellikten toplumsallığa bir adımdır sivil toplum kuruluşları” diyerek konuşmasını sürdüren Leda Hamurkesen, Birarada Yaşam, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kurucu üyelerinden biri olduğunu ve şu anda da yönetim kurulu başkanı olarak çalışmalarına devam ettiğini söyleyerek, “Meclis üyeliğine aday oldum çünkü; inanıyorum ki şehirlerin kendine has kimlikleri ve ruhları vardır. Ve biliyorum ki Bakırköy’ümüzün de kendine has bir tarzı, ruhu ve insanları var” dedi.

Kültürün ve sanatın başkenti Bakırköy’de özellikle gençlere yönelik ruhu kazandırmaya talip olduğunu, konuyla ilgili pek çok proje çalışmaları yaptığını ve başkanlığını yaptığı dernekte de kadınlara yönelik çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Bakırköy Belediye Meclis Üyesi aday adayı Leda Hamurkesen, “İnşaat yaparız. Yol, su, elektrik yaparız ama bir ruh yapamayız. Dernek çatımız altında da kadınlarımıza yönelik çalışmalar çeşitli kurslar yapıyoruz. Düzenlediğimiz sergilerle kadınlarımızın el emeklerinden elde ettiğimiz geliri, yine çocuklarımızın sağlığı ve eğitimi için bağışlarda bulunuyoruz. Genç öğrencilerimizin, kendisinden küçük öğrencilere verdiği kurslarla, bilginin paylaşılmasına aracı oluyoruz. Yerel yönetimlerde de gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımız ve yaşlılarımızın yaşam standartlarını yükseltecek projelerimle katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Eşimin rahatsızlığı nedeni ile bir müddet uzak kaldığım siyaset hayatımda aktif olarak görev almak istiyorum. Kadın olarak işimizin çok zor olduğunu biliyorum ama en iyisini yapabilecek gücümüz olduğuna da inanıyorum” diyerek, tüm aday adayı arkadaşlarına başarılar diledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi