31 Mart yerel seçimlerinin ardından muhtarlığa aday olan ve kazanan Bakırköy Cevizlik Mahalle Muhtarı Hülya Özdemir, mazbatasını aldıktan sonra yıllardır muhtarlık binası olarak kullanılan binasının kapısında asma kilitle karşılaştı.

Belediye yetkilileri tarafından muhtarlık binasına kreş yapılacağına ilişkin bilgi alan yeni Muhtar Hülya Özdemir, mahalle çocuklarının yararına bir proje yapılacağı bilgisini alınca duruma seve seve razı oldu ama belediye tarafından kendisine yer gösterilmedi.

Kaymakamlıktan aldığı izinle muhtarlık çalışmalarına eşinin aynı mahallede bulunan kuru temizleme dükkânında devam eden Hülya Özdemir, 23 Haziran İBB seçimlerini de yine eşinin kuru temizleme dükkânında geçirdi.

Kreş yapımına uygun olmayan tek katlı ve bahçeli olan muhtarlık binasının, çay bahçesi, mahalle evi gibi değişik konseptlerde kullanılacağı ama asla muhtara verilmeyeceği duyumları, bilgi, belge ve tebligat almaya giden mahalle halkının tepkisine neden oldu.

Yoğunlaşan evrak işlemleri nedeniyle yeni bir muhtarlık binası için çalmadık kapı bırakmayan Muhtar Hülya Özdemir’e sonunda İBB sahip çıktı. Sahil kısmında Cevizlik Parkı içinde İBB tarafından yapımına başlanan yeni muhtarlık binasının ardından, Cevizlik Mahalle halkı yaklaşık 1 yıl sonra muhtarlık binalarına kavuşacak.

İBB tarafından yapımına başlanan yeni muhtarlık binasının ardından, eski muhtarlıkta başlatılan hummalı çalışmalar mahalle halkının dikkatini çekti. Eski muhtarlık binasını yeni muhtara vermeyen Bakırköy Belediyesi’nin, alanı Kent Konseyi’ne verdiği asılan tabela ile görüldü.

Duruma tepki gösteren mahalle halkı, muhtarlıktaki işlerini halledecek bir yeri olmadığından dolayı aylardır bir kuru temizleme dükkânında hizmet vermeye çalışan mahalle muhtarlarına değil de, Kent Konseyi’ne verilmesine tepki gösterdi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi