2014 Mart yerel seçimleri öncesi dönemin belediye başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından kimsesiz ve muhtaç durumdaki yaşlılara bakılması amacıyla kurumsal açılışı yapılarak yeni döneme devir edilen ve hala işletilemeyen BAKYAŞAM Evi için harekete geçen Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş, “Madem belediye işletemiyor, bakanlığa versin “ dedi

Huzur evinin işletilmeyerek, atıl hale gelmesinden dolayı büyük bir rahatsızlık duyduğunu belirten Ak Partili Belediye Meclis Üyesi İbrahim Keleş, kullanılmayan huzur evinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na verilmesini istedi.

BELEDİYE YETKİ ALMIŞTI

2014 Mart yerel seçimleri sonrası yeni yönetime devir edilen ve bir türlü hizmete açılamayan Bakyaşam Evi için, 2015 Eylül ayında belediye meclisi olağanüstü toplanmış, huzur evinin 3. şahıslara kiraya verilebilmesi için belediye ye yetki vermişti.

Bakırköy Belediyesi Ak Partili meclis üyelerinin RED oyuna karşılık, CHP’li meclis üyeleri’nin oy çokluğu ile verdiği yetki sonrası da, hala atıl durumda bekletilen Yeşilköy’de ki Bakyaşam Evi ile ilgili harekete geçen Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş, “2007 yılında, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden ücretsiz tahsis edilen arazi için yapılan protokole göre, huzurevinin işletmesi belediye tarafından yapılacaktı” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini anlattı.

KELEŞ ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRDİ

10 bin metrekare alana kurulan huzurevi inşaatının hayırseverlerin katkısı ile tamamlandığını ve tesisin işletme sorunlarını belediyenin bir türlü çözülemediğini söyleyen Keleş, 3. kişilere kiraya verilmesinin önününü açan belediyenin, şimdi de huzur evi dışında işletilmesinin de önünü açabilir endişesini taşıdığını belirtti.

Yaklaşık 4 yıl önce kurumsal açılışı yapılan ve tek bir yaşlının kalmadığı huzur evinin işletilmesi için Bakırköy Belediyesi’nin yeterli bütçesi olduğuna inandığını belirten Keleş, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüştüğünü ifade etti.

İstanbul'da 1800 civarında bakıma muhtaç yaşlının sıra beklediğini de sözlerine ekleyen Meclis Üyesi İbrahim Keleş, “Eğer belediye işletemeyecekse bakanlık işletebilir. Biz buranın özel bir işletmeye verilmesini istemiyoruz. Kamu yararı için yapıldıysa, kamu kurumuna devir edilmeli" dedi.

BAKYAŞAM EVİ’NİN ÖZELLİKLERİ

Toplam 108 oda sayısı bulunan Bakırköy Yaşam Evi’nde; 61 adet 25’er m² normal oda, 33 adet 30’ar m² normal oda, 3 adet 40’ar m² suit oda, 3 adet 55’er m² suit oda, 3 adet 46’şar m² suit oda, 2 adet 37’şer m² suit oda, 3 adet 25’er m² misafir odası bulunuyor. Yaşam Evi’nde ayrıca kapalı havuz, spor salonu, psikolog, hemşire ve doktor odası, çamaşırhane, bakım atölyesi, kafeterya, tiyatro salonu, restoran ve 5 adet hobi atölyesi de bulunmaktadır.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi