Tüm zorluklara rağmen koltuk değnekleri ile kağıt mendil, çakmak, tespih satarak ihtiyaçlarını giderdiğini belirten Aşık Çelik hayatını kabusa çeviren o günü Gazete Yazıyor’a anlattı.

20 yıldır zorlu tedavi süreci geçirdiğini belirten Aşık Çelik “ Bir arkadaşımla 6 Ağustos 2002 yılında bir fabrikaya iş formu doldurmaya gitmiştik. O zaman 16 yaşındaydım. Dönüş yolunda arkamızdan gelen bir kamyon bize çarparak arabamızın üstüne çıktı. Aylarca yoğun bakımda kalmışım. Yaşamaz demişler benim için. Yürüyemiyordum, konuşamıyordum. Birçok kez ameliyat oldum. Yanlış tedaviler uygulandı. Hastane masraflarını ödeyemedik. Rehin kaldım. Ailemin başhekimle uzlaşması sonucunda rehin kaldığım hastaneden ayrılabildim.  En son Zeytinburnu Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde yapılan tedavi sonucunda ayağa kalkıp koltuk değnekleri ile de olsa yürümeyi başardım ve zor da olsa derdimi anlatacak kadar konuşmaya başladım. İşin ilginç tarafı da kazanın ertesi günü fabrikadan ailemi arayıp iş başvurumun kabul edildiğini ve iş başı yapmamı söylemişler” ifadelerini kullandı.

GEÇEN YILLARIM GERİ GELİR Mİ?

Kazandığı mahkeme konusundaki iddiasına göre Aşık Çelik şunları söyledi: “Çok zorlu süreçlerden geçtim. Benim sakat kalmama sebebiyet veren vatandaşa karşı dava açtık. Karşı taraf yüzde yüz suçlu bulundu. Mahkemeyi kazanmama rağmen tazminatımı alamadım. Avukatım araştırdı. Kaza yapan şahıs davadan sonra mallarını akrabalarına satış yapmış. Üzerinde bir şey olmadığı için, bulunan varlıklardan da birer tane olması nedeniyle haciz işlemini başlatamadık. Bu yüzden kazanılmış olan hakkımı da alamdım. Kaza olduğunda 16 yaşındaydım. Şimdi 36 geçen yıllarım geri gelir mi? Hala fizik tedavi görmekteyim. Ömrümün sonuna kadar koltuk değneklerine mahkum kaldım.”

BAŞKANIMIZ VOLKAN YILMAZ’DAN TEK İSTEĞİM BİR STAND

“Geçmiş dönem belediye başkanlarımız Selami Değirmenci haricinde bana sahip çıkan olmadı. Hatta belediyeye bile alınmadım. Seçim zamanı bir sürü vaatlerde bulunanlar sonra beni tanımadı” diye ifade eden Çelik, “Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’dan şuan tek bir isteğim var, bana bir stand versinler, satışlarımı orada yapayım. Denizde balık çok. Balık tutmayı öğretmesinler, balık tutmama yardımcı olsunlar. Kimse köstek olmasın. Ekmek paramı kapı kapı dolaşmadan standımda satabileyim” dedi.

SENAY GÜNCAVAR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi