İstanbul Profesyonel Kuaförler Derneği Başkanı Barış Özgen, İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için aday oldu.  Özgen adaylık çalışmaları çerçevesinde Küçükçekmece Kuaförleri ile bir araya geldi. Sefaköy TheRoyal Corner Cafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan başkan Adayı Özgen şunları söyledi: “Sağlık güvencesi ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz. BAĞKUR primleri çok yüksek.  Kuaför, berber, güzellik salonu çalışanları dahil 1 milyon 350 bin kişi var. Bu ülkede 40 milyon civarında oy kullanan insan var. Bu da ortalamasına vurduğumuz zaman yüzde 2 gibi bir oran yapıyor. Bu kitlesel gücümüzü niye kullanmıyorsunuz? Burada anlayış farkını ortaya koymak zorundayız.” diyerek mevcut başkan Haydar Alkoç’u eleştirdi.

“KRİZLERİ AVANTAJA ÇEVİRMEK ZORUNDAYIZ”

“Haydar Beye mesaj attım. Ticaret Bakanlığı’ndan yetkililerle bir toplantı ortamındayım ‘Haydar Bey KDV hakkında soru sorayım mı?’ diyorum. Bana verdiği cevap telefonumda duruyor. ‘ Ya bösüver ya, zaten kimse ilgilenmiyor bizimle.’ diye mesaj attı. Siyasetçilerin derdi ne? Oy, oy, oy... O da bizde var. Bende çıkarım derim ki, böyle bir talepte bulunduk. İlgili bakanımız duyarsız kaldı. Bu riski alırlar mı şu anda siyasiler? Krizleri avantaja çevirmek zorundayız. Kriz nedir? 2023’te seçim var. Bunu lehimize çevirmemiz gerekiyor. Örnek var mı? Var. İstanbul Servisçiler Odası yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu’na döndü başka talepte bulundu. Öbür taraftan döndü AK Partili Binali Yıldırım’a başka bir talepte bulundu. Sonuç? Bugün servis araçlarının plakası taksi plakası statüsüne geldi.

“ERKEK OLARAK EŞİNİN BIYIKLI OLMASINI İSTER MİSİN?”

Saçını kesmek zorunda mısın? Sakalını kesmek zorunda mısın? Tırnağını kesmek zorunda mısın? Erkek olarak eşinin bıyıklı olmasını ister misin? Bunlar ihtiyaç mı lüks mü? Ben bunu Hayati Yazıcıoğlu’na söyledim. Sayın Bakanım bunlar ihtiyaç mı lüks mü? ‘Tabi ki ihtiyaç.’ dedi. Bize lüks statüsünde KDV uyguluyorsunuz. Bu adaletsizliği düzeltmeye geldim dedim. O da bana ‘Siz önce birlik beraberliğinizi sağlayın.’ dedi. Bu meslek lüks değil ihtiyaç pırlantadan bahsetmiyoruz, sayın bakanım diye anlattım.

KİRACI STOPAJ, MAL SAHİBİ GELİR VERGİSİ ÖDÜYOR

Stopaja da gıcığım. Kirayı veriyorum. Dönüyorum stopajını ödüyorum. Adam kirayı almış.  Bir de O gelir vergisini ödüyor. Yaa birimizi öp!  Birimizden talep edin bu nedir?  Biz mevcut olan sitemin yanlış olduğunu ona söylemezsek buna söylemezsek duymuyorlar,  görmüyorlar.” şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Özgen; Sefer Kayık, Beyhan Çalışkan, Serpil Geçkin ve Selamet Arabacı başta olmak üzere Küçükçekmece kuaförlerine destekleri için teşekkür etti.  TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi