Ağrı’nın önemli ve saygın iş adamlarından rahmetli Hayrettin Atmaca’nın oğlu olan Adem Atmaca başarıları ile kıskandırmaya devam ediyor. Şimdiler de Sunny Yönetim Kurulu Başkanı olarak hayatına devam eden Adem Atmaca, babası Hayrettin Atmaca'nın yurt dışından getirdiği Walkman'leri evde monte etmeye başlamasıyla elektronik sektörüne girdiklerini hatırlatarak, "Ailemiz ilk olarak Ağrı'da bir AEG bayisi olarak ticari hayata giriyor. Ardından babamın 1990'lu yılların başında Uzak Doğu'dan Walkman ve hesap makinesi getirmesiyle, bunların montajıyla başlayan bir süreç var. Evde ailece sofra bezlerini serip montaj yapıyorduk o günlerde. Geldiğimiz noktada ise Türkiye'nin ev elektroniğinde en fazla ihracat yapan 3. üreticisi konumundayız" dedi.

Atmaca şunları söyledi:

"Şu anda bulunduğumuz Esenyurt fabrikamıza 2005 yılında geldik. Burada artık televizyonları yüzde 100 yerli üretir duruma geldik. Süreç içinde dünyadaki rekabete uyum sağlamak ve markamızın gücünü artırmak adına ciddi Ar-Ge yatırımlarımız oldu. Biz 2017 sonunda Türkiye'nin 797'nci Ar-Ge merkezini kurma hakkını kazandık. Şu anda kendi bünyemizde bir Ar-Ge merkezimiz var. Artık en son teknolojiyi fikir aşamasından raflardaki ürün aşamasına yerli mühendislerimizle getiriyoruz. İnşallah çok kısa sürede 8K televizyonlarımızı tüketicilerle buluşturacağız.

Baktığımızda 30 yıllık süreçte ilk başta bir mağazada televizyon satarken bugün yerli mühendislerle 8K televizyonları Türkiye'de yerli olarak üretir duruma geldik."

8K TEKNOLOJİSİ

Görüntü teknolojilerinin Full High Definition (HD) çözünürlükleriyle başlayarak 4K teknolojilerine kadar yükseldiğini, bu süreçte OLED ekranların piyasaya sürüldüğünü hatırlatan Atmaca, 8K UHD Medya Oynatıcı, 8K UHD Video Wall ve 8K UHD TV ürünlerini ticari ve bireysel müşterilerine sunmaya hazırlandıklarını kaydetti.

PİKSELSİZ GÖRÜNTÜ KALİTESİ

"8K UHD ile gerçeğe en yakın görüntü. Bu yeni teknolojiyle, müşterilerimize daha iyi bir görüntü izletmeyi hedefliyoruz. Bu teknoloji33 milyon piksel ile 4K teknolojisinin 4 katı çözünürlükle. Neredeyse pikselsiz bir görüntü kalitesi sunuyor. Sunny 8K UHD yeni ürün ailesi, sahip olduğu 7680x4320 piksel çözünürlüğü ile ilk etepta 65” ve üstü ekran boyutlarında üretilecek. High Dynamic Range (HDR), 10 bit renk derinliği ve saniyede 60 frame gösterme hızı ile izleyiciler mevcut görüntü teknolojileri ile ulaşamayacakları düzeyde bir performans elde edecek. Mükemmel görüntünün yanı sıra iyi ses kalitesi deneyimi yaşamak isteyenler için 22.2 kanal ses teknolojisi, izleyici deneyimini, gerçeğe yakınlık anlamında bir adım daha ileriye taşıyacak.

Bu ürünler, çok yakın izlemelerde bile pikselleri ayırt edemeyeceğiniz kadar gerçekçi görüntü sunmasının yanı sıra Türk mühendislerce geliştirilen kullanıcı dostu yazılım arayüzü, ince ve kompakt tasarımı ile öne çıkacak. Japon devlet televizyon kanalı NHK’nin 2020 Tokyo Olimpiyatlarını 8K teknolojisi ile yayınlamaya hazırlanması bu teknolojinin evlerimize girmesine çok da zaman kalmadığının göstergesi. Bu sebeple yüzde 100 yerli üretim Sunny 8K UHD televizyon lansmanı teknoloji meraklıları tarafından bekleniyor."

Raşit YILDIRIM

Editör: Haber Merkezi