Türkiye'nin bulunduğu şartların çok ağır olduğunu belirten Başkan Akgün, "Ülkemizin, Cumhuriyet döneminden itibaren elde ettiği kazanımlar uçup gidiyor. Sizler aydınlık yolda yürüyen insanlarsınız. Sanattan anlayan bir topluluk olarak üzerinizde çok büyük bir vazife olduğunu unutmamanız lazım. Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet'i kimseye yedirmeyeceğiz bunda kararlıyız!" dedi.
Çok sayıda sanatsever Büyükçekmecelinin katıldığı konserde Türk sanat musikisinin unutulmayan eserleri hep bir ağızdan söylendi.



"SANATTA VE EĞİTİMDE ASLA GERİDE DURMAYACAĞIZ"
İnci Çayırlı'nın Türk Sanat Musikisi'nin büyük bir çınarı olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "20 sene önce söyledim; sanat hayattır. Sevgili büyük Büyükçekmece ailem hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sizler ülkemizin aydınlık yüzlerisiniz. Eğer demokrasiye inancımız tam ise bunları çok iyi inceleyip, çok iyi değerlendirip ona göre sokakta, caddede bulunduğunuz ortamda mutlaka bu dava uğruna herkes mücadelesini vermek zorundadır. Sanatta ve eğitimde asla geride durmayacağız. Hem eğitime hem de sanata elimizden gelenin fazlası kadar katkı yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Katılımın çok yoğun olduğu konsere, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar ve Tarihçi, Yazar Sacide Bolcan katıldı. Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı İzci Kulübü'nün engelli çocukları gecenin sonunda İnci Çayır'lıya teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Senay BADUR-Kent Yaşam
                               
 
 

Editör: Haber Merkezi