Büyükçekmece Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ilçedeki okullarda eğitim veren öğretmenleri, Öğretmenler Günü Balosu’nda buluşturdu. TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli baloya ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün, etkinliğe katılan misafirleri kapıda karşıladı.



Baloda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Önünde eğilecek bir insan varsa öğretmendir. Öğretmen gerçek anlamda saygı duyulması gereken bir insandır. Çünkü o insanın görevi insan yetiştirmektir” dedi.



Başkan Hasan Akgün “Büyükçekmece Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz öğretmenler günü kutlamasının 32’incisini TÜYAP Fuar Merkezi’nde 3 bin 500 öğretmen ve eşleriyle beraber yapıyoruz. En mutlu olduğum anları yaşıyorum. Çünkü bizi biz yapan çok kıymetli öğretmenlerimizle başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bu ülkeye hizmet eden değerli insan mühendislerimizle son derece mutlu olduğumuzu her zaman ifade etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.



“ÖĞRETMENLERİMİZİN AZİZ HATIRASI ÖNÜNDE EĞİLİYORUZ”

Gelecek nesillerin topluma kazandırılmasında öğretmenlerin rolüne dikkat çeken Başkan Hasan Akgün “Öğretmenlerimize hizmet edebilmek, eğitim camiamıza hizmet etmek veya Türk milli eğitiminin emrinde olup bir şeyler yapabilmek benim anlayışıma göre çok önemli bir milli görevdir. Biz de öğretmenler günümüzde bugüne kadar okul kazandırdığımızı şöyle bir hatırladım; bu ülkeye 27’den fazla okul kazandırmışız. Bu yıl vatandaş ve belediye işbirliğiyle iki tane okul kazandırmışız. Gelecek sene yine iki tane daha okul kazandıracağız. Öğretmenler günümüzde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu vatanı emanet eden diğer tüm öğretmenlerimizin aziz hatırası önünde eğiliyoruz” şeklinde konuştu.



Hasan Akgün, etkinliğe katılan en genç ve en tecrübeli öğretmenleri de sahneye çıkararak çiçek ve plaket takdim etti. Başkan Akgün, eğitime verdiği katkılar için de öğretmenlerin elinden çiçek aldı.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi