TÜGVA İstanbul İl Temsilciliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği Yaz Okulu ve Doğa Kampı programları kapsamında gençlerle kamp yapıyorlar. Gençler; maneviyatlarını merkeze alan sosyal, kültürel ve eğitsel alanlarda kendilerine katkı sağlayan bu kampta, Edirne’nin Keşan ilçesinde doğa ile iç içe vakit geçiriyorlar.

Öğrencilerin yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek, verimli şekilde geçirmelerini sağlayan Yaz Okulu ve Doğa Kampı programları, dini eğitimlerle birlikte içerisinde çeşitli spor aktivitelerini de barındırıyor. Geçmiş eğitim ve öğretim yılının stresini atarak gelecek döneme motive olan öğrenciler, programlara yoğun ilgi gösteriyorlar.

EĞİTİMİNE DAİR HER ŞEY

Öğrenciler, alanlarında uzman eğitmenler eşliğinde; yüzme, paint ball, okçuluk, futbol, oryantiring, mini golf, basketbol ve voleybol gibi sportif aktivitelerin yanında Kur’an-ı Kerim dersi, ahlak eğitimi, akaid eğitimi, hadis ve siyer dersleriyle oldukça verimli bir kamp dönemi geçiriyorlar.

Yaz Okulu ve lise öğrencilerine yönelik Edirne Keşan’daki doğa ile iç içe kamp alanında 17 Ağustos’a kadar devam edecek Doğa Kampı programlarından öğrenciler kadar veliler de memnun. Doğa Kampı ve Yaz Okulu programlarının her aşaması ve çocuklarının durumu ile ilgili TÜGVA İstanbul İl Yönetimi’nden bilgi alan veliler, çocuklarının yazı verimli bir şekilde geçiriyor olmalarından duydukları memnuniyetlerini yöneticilerle paylaşıyorlar.

NE İSTEDİĞİNİZİ BİLİN

Doğa kampında gerçekleştirilen Açık Hava Söyleşileri'nde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu gençlerle bir araya geldi. Yaz Okulu ve Doğa Kampı programından duyduğu memnuniyeti dile getiren Göksu, bu tür programların insanların gelişimine katkı sağladığına değinerek şu ifadeleri kullandı:

“İnsan hayatındaki en önemli şeylerden bir tanesi, ne yaptığını bilmesidir. Bir insan yola çıktığında nereye gideceğini bilmiyorsa, eğer bir gemi denize açılırken rotasını çizmemişse o gemi denizde kaybolur, ne yapmak istediğini bilmeyen insan da kaybolur gider. Bu tür organizasyonlar, sizin üzerinizde hayatı anlamlı kılan bilgiler, güzel hatıralar bırakacak ki, kampa geldiğiniz günden kamptan döndüğünüz güne kadar hayatınızda bir şeylerin değiştiğini fark edeceksiniz.”

Başkan Göksu, söyleşinin ardından gençlerle birlikte sportif faaliyetlerin gerçekleştirildiği alanda çeşitli aktivitelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi