İlçede sayıları başka ilçelerden getirilerek gizli gizli bırakılması nedeniyle fazla olsa da, onların aç, susuz ve hasta kalmamaları için elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapmak en önce insanlık görevimizdir” diyen Başkan Mesut Üner, her gün rutin olarak can dostlara mama ve su desteği sağlamaya devam ediyor.

İlçe merkezi ve mahallelerinde Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sevimli dostların besleme çalışmaları aralıksız yapılırken aynı zamanda gerekli bakım ve tedavileri de veteriner hekimlerce gerçekleştiriliyor.

Pandemi döneminde de titizlikle yürütülen çalışmalarla sokak hayvanlarına; çevre, hayvan ve insan sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek hastalıkların üreme ve yayılmalarının önüne geçmek amacıyla koruyucu aşılama, iç ve dış parazit uygulamaları periyodik olarak yapılıyor.

Tedavi desteği müdürlük binasında veya yerinde verilirken, sevimli dostların sonrasındaki durumları da takip ediliyor.

ONLARI MUTLU ETMEK O KADAR KOLAY Kİ…

Başkan Mesut Üner konu ile ilgili gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Ekiplerimiz dostlarımıza ilgi ve sevgiyle yaklaşıyor, onların sağlığına kavuşmaları, mutlu ve rahat bir yaşam sürmeleri için hizmet vermeye devam ediyor. Onları mutlu etmek o kadar kolay ki. Sizler de onlar için bir el uzatıp bir kap yemek, bir kap su, sıcak bir yuva verebilir ve onları mutlu edebilirsiniz.”

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi