Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘Bataklık’ operasyonunun İstanbul ayağında ele geçirilen birbirinden lüks araçlar basınla paylaşıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesindeki yerleşkesinde basına gösterilen araçlar lüks araba galerisi görüntüsü yarattı.

 

SOYLU: CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK OPERASYONU

Türkiye, Hollanda, Belçika, İtalya, İngiltere, İspanya, Brezilya, Ekvador ve Peru  olmak üzere toplamda dokuz ülke ile ortak yapılan Bataklık Operasyonu hakkında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘’Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu başlatıldı. Türkiye'de 11 ilde yapıldı. 94 hedef vardı. Şu ana kadar 67 hedef gözaltına alındı, 70 milyon nakite el konuldu, 500 milyonluk para trafiği önlendi. Bataklık Operasyonu Uyuşturucu ve suç gelirleriyle ilgili en büyük operasyon oldu’’ dedi.

‘’BREZİLYA’DA HAPİSTEN KAÇTI, İSTANBUL’DA YAKALANDI’’

İstanbul'da yakalanan silahlı örgüt elebaşlarından birinin, uyuşturucu ticaretinden tutuklu olduğu Brezilya'da cezaevinden firar ettiği, Hollanda'da uyuşturucu ticareti ve kara para aklama suçlarından dolayı adli kontrol altındayken elektronik kelepçesini kırarak Türkiye'ye kaçtığı anlaşılırken, uluslararası uyuşturucu şebekesinin aynı zamanda Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans sağladığı da belirlendi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi