Üç buçuk yaşındaki Öykü Arin için başlatılan ve tüm Türkiye’ye yayılan, Lösemili hastalara umut olmak için düzenlenen kök hücre bağışı kampanyalarına Ataşehir Belediyesi de destek veriyor. Kampanyaya katılarak Lösemili hastalara umut olmak isteyen vatandaşlar için Türk Kızılayı’nın bağış otobüsü Ataşehir Belediye Binası önüne gelerek, gönüllü donörlerden kan bağışı aldı. Kampanyaya Ataşehir Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

‘Derman olmak vatandaşlık görevimiz’

Gönüllü kan ve kök hücre bağışına; 18-50 yaş arası, sarılık, AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz, kanser gibi hastalıkları olmayan, sürekli ilaç kullanmayan herkes katıldı. Her bir bağışçının uygun donör olma yolunda hastalar için adeta bir hayat ışığı olduğu kampanyaya Ataşehir Milli İttifak Adayı Battal İlgezdi de kan bağışıyla destek verdi. İnsanların 15 dakikasını alan bu işlem için umut olmanın önemine değinen İlgezdi, ‘Ataşehir Belediyesi’nin çalışanları başta olmak üzere belediyemizin kampanyasına destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Umut olmak, derman olmak, yaşam sevincine katkıda bulunmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu görevi yerine getirmekten mutluluk duyuyorum’ dedi.

Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin (TÜRKÖK) Şubat 2018’de açıkladığı verilere göre, ülkemizde kemik iliği nakli bekleyen 963’ü çocuk, 871’i yetişkin olmak üzere toplam bin 834 hasta bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi