Büyük Birlik Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanlığı  7. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti. Sefaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye mevcut başkan Mehmet Cem Özel tek listeyle girdi. Özel, geçtiğimiz aylarda Muammer Köm’den boşalan ilçe başkanlık görevini atama ile almıştı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sayan’ın yaptığı kongreye Küçükçekmece’nin siyaset, spor ve sivil toplum temsilcilerinin ilgisi dikkat çekti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, İstanbul İl Başkanı Mutlu Furtuna, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, Gelecek Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Kemal Can, Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Sandıkçı, ,İyi Parti Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcıları Rıza Alper Bayrak ve Basri Yahşi,  eski Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut, İnönü Mahallesi Muhtarı Sedat Keskin,Sultanmurat Mahallesi Muhtarı Faruk Demir,1453 Fetih Derneği Başkanı Mustafa Er, Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Hüseyin İpek, Anadolu Eğitim  Kültür Federasyonu Başkanı Yasin Uluhan, Bi İnsan Yardım Derneği Başkanı Naser Serbest, Sefaköy Platformu Başkanı Ayhan Kılıç ile  spor kulüpleri  ve derneklerden  çok sayıda temsilci katıldı.

“KÜÇÜKÇEKMECE SİYASETİNE REKABET GETİRECEK”

Kongre konuşmasına kurucu genel başkan merhum  Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak başlayan İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel, “ Çok kısa bir zaman önce il başkanımız Sayın Mutlu Furtuna'nın önermesi ve Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin tensipleriyle Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’na atandım. Geçen kısacık zaman içerisinde bir yandan, iki yıl boyunca Küçükçekmece Büyük Birlik Partisi’ni temsil edecek ve yönetecek arkadaşlarımızı belirledik. Bir yandan diğer siyasi partilerden geride kalmayacak şekilde, siyasi faaliyetlerimizi yaptık. Bir yandan Şehit Liderimizin davasına layık güzel bir ilçe teşkilat binamızı hazırladık. Bir yandan da bugün siz değerli misafirlerimizin şereflendirmesiyle icra ediyor olduğumuz ilçe kongremiz hazırladık. Ben bu önemli ve anlamlı günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum.

Yapmakta olduğumuz bu kongremize ayrı bir anlam yüklüyoruz. Yani yaptığımız bu kongremiz alalade bir ilçe kongresi değil. Bu kongre aynı zamanda Küçükçekmece ilçesinin siyasetine çok güçlü bir şekilde giriş yapacak, Küçükçekmece siyasetine tatlı bir rekabet getirecek, bugüne kadar Küçükçekmece siyasetinde söz sahibi olanların, hesaplarını yeniden gözden geçirtecek bir başlangıcın ilk nefesini ciğerlerimize doldurduğumuz kongre olacak. Zira biz bugün itibariyle her türlü mücadeleye hazırız, buna maraton da dahil.

“DURMADAN ÇALIŞACAK VE BAŞARACAĞIZ”

Dolayısıyla, uzun zamandır siyasetin içinde yer alan biri olarak, elde ettiğimiz tecrübelerimizi, biriktirdiğimiz dostluklarımızı, bitmek tükenmek bilmeyen enerjimizi ve de en önemlisi burada bayraktarlığına soyunduğumuz davamıza olan inancımızı, mücadelemize azık yaparak durmadan çalışacak ve başaracağız.

Ülkemizin içinden geçtiği bu zor zamanlarda, bu ülkenin huzuru, refahı, nizamı, emniyeti ve bekası için, kendi çapımızda her türlü fedakarlığa hazırız. Adaletle, hakkaniyetle, iyi niyetle yapacağımız her işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.

Yüklendiğimiz davanın mesuliyetinin ve ağırlığının farkındayız. Ben ve bütün çalışma arkadaşlarım, bu yüce ve aziz davaya layık olmaya çalışacağız. Kürt’ü, Türkmen’i, Laz’ı, Çerkez’i, Arap’ı, Alevi’si, Sünni’siyle, aziz ve yüce Türk milletinin hiç bir ferdi arasında bir ayrımcılık yapmadan hizmet etmeye çalışacağız” diye konuştu.

BBP’NİN EN KATILIMLI KONGRESİ

Büyük Birlik Partisi Küçükçekmece Teşkilatı’nın 7. Olağan kongresi bundan önceki kongrelerine nazaran katılımın yüksek olduğu kongre olarak kayıtlara geçti.  ilçenin yerel gündeminde günler öncesinden konuşulan bir kongre olması ise Mehmet Cem Özel’in spor ve siyaset alanında bölgenin renkli isimlerinden biri olmasına bağlandı.

TAYFUN ERCAN – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi