ÇÖZÜM ALTERNATİF FİNANS KAYNAKLARI

Belediyelerin ülke çapında sürekli borçlanarak yaşam savaşı verdiğinin altını çizen Özerdem, çözümün alternatif finansman yöntemlerinden yararlanmak olduğunu belirterek, “Belediyelerin gelir kaynaklarıyla donatılmaları gerekiyor. Ancak vergi ve harç tahsilat sistemleri iyi çalışmıyor. Kaynaklarının yarıdan fazlasının İller Bankası’ndan gelmesi, onları merkeze bağımlı hale getiriyor. Aslında, alternatif finansman kaynaklarından yararlanma konusunda belediyelerin önünde yasal engel bulunmuyor.

Tahvil ihracı, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, kira sertifikaları vb. alternatif yöntemlerle borç sorununu çözmek mümkün. Bunun için sadece irade, kararlılık ve uzmanlık gerekiyor. Biz bu yöntemlerle borç yükünü azaltıp, halkımıza hizmet projelerimizi gerçekleştirirken, hizmetlerin sürdürülebilirliğini de sağlayacağız” dedi.

“ŞİŞLİ DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA OLACAK”

“Şişli’nin tarih, kültür, sanat mirası ve çeşitlilikleri barındıran zenginliği ile dünya çapında bir marka olma potansiyeli var” diyen Özerdem, şöyle devam etti: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı Şişli’de planladı. Gayrimüslimler, Romanlar, son yıllarda Suriyeliler, Afganlar, Afrikalılar, farklı görüş ve hayat tarzına sahip insanlar tarih boyunca ilçemizde barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadı. Şişli’nin dünya çapında bir marka olması için büyük bir potansiyeli var ve bunu başarmak için gereken tüm çabayı göstereceğiz.”

“BİZİM ÇÖZÜMÜMÜZ İYİ YÖNETİŞİM”

Belediyeyi halkla birlikte yöneteceklerini söyleyen Özerdem, “Halkımız, katılımcı demokrasi ile belediyenin tüm yönetim süreçlerine katılacak. Bizim çözümümüz İyi Yönetişim olacak” dedi. Özerdem, İyi Yönetişim ilkelerini şöyle sıraladı:Yönetim yapımızın yedi ilke üzerine oturuyor: Veriye dayalı şeffaflık, hesap verebilirlik, sorumluluk, adillik, tutarlılık, verimlilik ve katılımcılık.

İyi yönetişim; belediye yönetimini insan hak ve özgürlüklerine saygılı olmaya, belirsizliği ve ayrımcılığı azaltacak şekilde hukuka dayanmaya, öngörülebilir, esnek, süratli, etkili ve verimli olmaya yönlendirecek.”diye konuştu.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi